x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bobocii isi cauta un loc la liceu

Bobocii isi cauta un loc la liceu

de Eugenia Mihalcea    |    01 Iul 2005   •   00:00
Bobocii isi cauta un loc la liceu

Elevii care au sustinut testele nationale au inceput de ieri completarea fiselor de inscriere cu optiunile personale in vederea repartizarii computerizate.

Ei vor putea completa fisele pana la 9 iulie, asistati de parinti si de dirigintii claselor a VIII-a. De asemenea, absolventii clasei a VIII-a, proveniti din alte judete, vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea. La admiterea in licee se pot inscrie absolventii invatamantului gimnazial care au promovat testele nationale, iar la scolile de arte si meserii se pot inscrie absolventii invatamantului gimnazial, indiferent daca au promovat sau nu testele nationale, intrucat, in Romania, invatamantul obligatoriu este de 10 clase.

PROBA COMPUTERULUI. Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat testele nationale va avea loc la 16 iulie. Tot ieri, ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a semnat ordinul privind salarizarea prin plata cu ora a cadrelor didactice care fac parte din comisiile pentru Testele Nationale, Bacalaureat si examenele de absolvire a invatamantului profesional si postliceal - sesiunile anului 2005, pentru sumele propuse de minister.

PASII PENTRU INSCRIERE
1. Elevul, impreuna cu dirigintele si parintii, trebuie sa verifice corectitudinea datelor personale inscrise pe fisa: numele, media claselor V-VIII si notele la testele nationale. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii scolii.

2. Pe fisa, care trebuie depusa pana cel tarziu la 9 iulie, se completeaza apoi optiunile, in ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa medii si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. Altfel spus, media este cea care primeaza, un elev cu nota mai mica neputand "lua locul" unui elev cu nota mai mare.

3. Pentru a spori sansele de reusita, este recomandata completarea unui numar cat mai mare de optiuni.

4. Completarea si stabilirea ordinii optiunilor se fac prin consultarea informatiilor privind numarul de locuri disponibile si ultima medie de admitere din anii precedenti.

5. Dupa introducerea fiselor in baza de date nationala, corectitudinea datelor de pe fisa aflata in sistem trebuie verificata de fiecare elev la scoala de provenienta, prin compararea fisei originale cu fisa de control tiparita de aplicatie.

×
Subiecte în articol: observator