x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc a semnat numirea lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Boc a semnat numirea lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

12 Ian 2012   •   07:07
Boc a semnat numirea lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a medicului Vasile Cepoi in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Noul secretar de stat va coordona in mod direct, alaturi de ministru, procesul de reforma in sistemul de sanatate.

In cazul implicarii privatilor in sistemul de Urgenta, Vasile Cepoi sustine ca nu exista nicio spaima, pentru ca nu este vorba de privatizarea sistemului, ci de accesul privatilor la acest sistem, discutia fiind pana la ce nivel ar trebui sa se implice. El a precizat ca patrunderea privatilor pe piata va fi foarte bine reglementata prin noua lege.

"Accesul privatului pe piata va fi foarte bine reglementat, vor exista standarde de calitate si de cost, iar introducerea acestuia poate dezvolta concurenta, dar una reala, in termenii stabiliti de catre Ministerul Sanatatii", a spus secretarul de stat Vasile Cepoi, care a veni, in aceasta dimineata, la Ministerul sanatatii.

"Trebuie sa corectam acolo unde nu merge. Vom face dezbateri adevarate la care vor fi invitati profesionistii. Noua lege necesita evaluarea riscurilor, iar acestea rezulta numai din dezbatere publica", a mai spus Vasile Cepoi, care a precizat ca Raed Arafat este un profesionist si ar trebuie readus pentru a colabora pe partea sistemului medical de urgenta

Numirea lui Cepoi la Ministerul Sanatatii a fost convenita in intalnirea de miercuri, de la Guvern, dintre premierul Emil Boc si doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR si consilier onorific in minister, intalnire la care ministrul Ladislau Ritli nu a fost prezent.

Pana la acest moment, organigrama Ministerului Sanatatii a inclus doua posturi de secretar de stat, ambele ocupate de catre profesorul Adrian Streinu-Cercel si, respectiv, Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include si un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa demisia lui Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

×