x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Boc, Boc, Boc, Băsescu după Boc”. Protestatarii au sărbătorit demisia premierului

„Boc, Boc, Boc, Băsescu după Boc”. Protestatarii au sărbătorit demisia premierului

de Petru Zoltan    |    Carmen Dragomir    |    05 Feb 2012   •   21:00
„Boc, Boc, Boc, Băsescu după Boc”. Protestatarii au sărbătorit demisia premierului

La cateva ore dupa ce premierul Emil Boc si-a anuntat demisia, in Piata Universitatii si-au facut deja aparitia zeci de persoane. Oamenii au inceput sa sarbatoreasca astfel victoria obtinuta si au cerut cu mai mult aplomb demisia presedintelui. 'Vocile' care transmit mesajele protestatarilor spun ca manifestatiile nu se vor opri pana in momentul in care Traian Basescu va pleca de la Cotroceni. Desi au obtinut doar o victorie intermediara, parerea unanima este ca demisia lui Boc reprezinta un lucru bun pentru Romania.

Spre seara, Piata s-a animat, temperatura ceva mai ridicata decat in zilele trecute si entuziasmul in urma succesului obtinut au facut sa se adune un numar mai mare de protestatari decat in zilele precedente. Manifestantii au fost la fel de inventivi, au venit cu pancarte si sloganuri scrise pe papucii pe care i-au facut cadou in mod simbolic Elenei Udrea si lui Traian Basescu. S-au strans cateva sute de perechi de papuci, pantofi, cizme, care n-au rezistat insa foarte mult pe trotuare. O parte dintre acestea au fost luate de oamenii nevoiasi, pentru ca erau inca bune de purtat. Actiunea de colectare a papucilor uzati pentru '«sinistrul» Dezvoltarii Regionale si Turismului' si pentru presedintele Basescu va continua pana la sfarsitul saptamanii. 'Punctul de colectare este chiar rondul de la Universitate. Voteaza impotriva coruptiei si da-i papucii Elenei Udrea!', sunt indemnati protestatarii.

'Trebuie ca oamenii sa aiba un pic de curaj si atunci din interiorul lor vin o inspiratie si o intuitie fantastice', spune Cezar, care a fost seara de seara in Piata. In jurul orei 19:00 se stransesera deja peste o suta de oameni care strigau entuziasti: 'Boc, Boc, Boc, Basescu dupa Boc', 'UDMR, sluga PDL', 'Funeriu nu uita, Romania nu-i a ta', 'Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea tara'.

Romanii solidari cu oamenii din piata, cei plecati din tara sau care nu au iesit in strada din diverse motive, dar au rezonat cu miscarea de protest, le-au transmis manifestantilor mesaje de sustinere pe retelele de socializare: 'Multumim celor care au stat in Piata pentru toti romanii. Stima', 'Emil Boc si-a dat demisia. Acesta este inceputul. Trebuie schimbat tot acest sistem. Romania, trezeste-te!'.

Protestele din Piata Universitatii au inceput la 13 ianuarie, cand manifestantii au iesit in strada sa-l sustina pe doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD. Acesta demisionase din functia de secretar de stat in urma unui conflict avut cu presedintele Basescu pe tema proiectului legii sanatatii, care a fost retras ulterior din dezbaterea publica. Desi Raed Arafat s-a intors la minister, mii de romani au continuat sa strige in fiecare seara, timp de aproape trei saptamani, in Bucuresti, in tara si in diaspora impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Vezi imagini LIVE din Piata Universitatii pe webcam jurnalul.ro

×