x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, către prefecţi: Luaţi măsuri pentru a "nu periclita vieţile oamenilor". Directorul ANM: Să nu dramatizăm, zăpada face bine la agricultură

Boc, către prefecţi: Luaţi măsuri pentru a "nu periclita vieţile oamenilor". Directorul ANM: Să nu dramatizăm, zăpada face bine la agricultură

25 Ian 2012   •   12:41
Boc, către prefecţi: Luaţi măsuri pentru a "nu periclita vieţile oamenilor". Directorul ANM: Să nu dramatizăm, zăpada face bine la agricultură

In cadrul videoconferintei convocate cu prefectii, premierul Emil Boc a cerut luarea de masuri imediate pentru a "nu periclita vietile oamenilor". Boc le-a cerut prefectilor sa asigure sprijin logistic persoanelor blocate in trafic si sa impuna restrictii de circulatie, daca situatia meteorologica obliga la o astfel de masura restrictiva. Ion Sandu, directorul general al ANM, prezent la videoconferinta, a spus insa ca "nu trebuie sa dramatizam" si ca "zapada face bine la agricultura".

Premierul a solicitat prefectilor asigurarea alimentelor de stricta necesitate si apa potabila, spatii pentru persoane aflate temporar in dificultate si asistenta medicala de urgenta, precum si colaborarea cu toate fortele de interventie, inclusiv din judetele limitrofe.

"Daca este nevoie, dispuneti si restrictii de circulatie si informati macar concomitent oamenii, sa stie daca mai urmeaza sau nu un traseu", le-a mai spus Boc prefectilor.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat ca atentionarea de cod portocaliu se va mentine pana joi seara.

"Maine noapte poate sa mai ramana doar Dobrogea, dar fara intensitati atat de mari si cantitati de precipitatii", a adaugat Sandu, care a precizat ca "nu trebuie sa dramatizam" si ca "zapada face bine la agricultura".

Potrivit specialistului, rafalele de vant vor fi mult mai puternice in noaptea de miercuri spre joi mai ales in judetele aflate sub avertizare de cod portocaliu.

Sandu a avertizat ca temperaturile se vor mentine scazute mai multe zile de acum inainte. "Pana in jurul datei de 8 februarie tempraturile vor ramane maximele negative si minimele -15 spre -20 de grade. E o perioada destul de lunga cu temperaturi destul de scazute", a mai spus Sandu. (V.M.)

×