x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, despre mărirea pensiilor şi salariilor: Nu deschidem robinetul măsurilor populiste. Vor fi "uşoare" recuperări

Boc, despre mărirea pensiilor şi salariilor: Nu deschidem robinetul măsurilor populiste. Vor fi "uşoare" recuperări

30 Ian 2012   •   13:52
Boc, despre mărirea pensiilor şi salariilor: Nu deschidem robinetul măsurilor populiste. Vor fi "uşoare" recuperări

Guvernul ia in calcul o usoara recuperare salariala in sectorul public si indexare a pensiilor, dar numai conditionat de stabilitate si crestere economica. Premierul Emil Boc a asigurat ca Executivul nu se va angaja in masuri populiste care pot destabiliza tara.

"As vrea sa fac cateva precizari cu privire la avalansa de solicitari, afirmatii de cresteri de salarii si pensii in aceste momente. Vreau sa spun foarte clar si raspicat: Guvernul nu va deschide robinetul masurilor populiste pentru a periclita stabilitatea economica a tarii, chiar daca suntem in an electoral. Asta nu va insemna, insa, ca nu ne vom respecta angajamentele pe care le avem stabilite inca din luna decembrie. Si, ca sa fie toata lumea corect informata cu privire la politica Guvernului Romaniei in privinta salariilor si pensiilor pentru anul 2012, as vrea sa citez din scrisoarea pe care Guvernul a inaintat-o Comisiei Europene si FMI, in decembrie 2011, in privinta politicii care se refera al salarii si pensii: 'initial, salariile din sectorul public vor fi inghetate, la fel ca si pensiile, totusi, in cazul in care conditiile economice vor permite acest lucru, avem in vedere aplicare de majorari prudente la salarii si pensii, mai tarziu, in cursul anului'', a afirmat Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul a subliniat ca "stabilitatea si sustinerea cresterii economice sunt conditii pentru a putea discuta de usoare recuperari a salariilor si indexari de pensii".

"Nimeni sa nu se astepte de la Guvern la masuri populiste care sa destabilizeze tara", a continuat Emil Boc.

Stire in curs de actualizare

×