x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Niculescu Duvăz: România nu are nevoie de reclamă, are nevoie de drumuri!

Bogdan Niculescu Duvăz: România nu are nevoie de reclamă, are nevoie de drumuri!

26 Iul 2009   •   00:00

România nu are nevoie de reclamă deocamdată, ci de drumuri, iar criza nu poate fi rezolvată prin reducerea cu 20% a salariilor miniştrilor, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.



"Avem prea multe cheltuieli şi se dovedeşte - iată scandalurile publice, tot felul de comisii de anchetă şi aşa mai departe - deci tot felul de cheltuieli, făcute pentru reclamă, promovare, imagine, ar putea fi mult reduse în această perioadă, chiar stinse, am putea zice. Deocamdată, România nu de reclamă are nevoie, vă garantez, are nevoie de drumuri, indiferent dacă îmi împărtăşeşte aceeaşi părere şi preşedintele. România nu de reclamă are nevoie, ci de şcoli", a spus reprezentantul social democrat.

El a mai declarat că problema crizei nu poate fi rezolvată prin reducerea cu 20% a salariilor miniştrilor. "Nu rezolvăm problema crizei reducând cu 20% salariul miniştrilor, adică făcând o economie de vreo 10.000 de euro pe an, ci reducând semnificativ cheltuielile nejustificate de reclamă, de aşa zisă promovare - nu mai ştiu a cui sau a cărui domeniu, ca să nu arăt cu degetul în nicio direcţie - ci dându-ne răspunsuri în timp real. Deci domnul Boc, până să îşi pună această întrebare, trebuie să se aşeze la masă cu noi, să discute programul anti-criză şi să spună: până la sfârşitul anului mai avem aceste cinci lucru de făcut, clare", a menţionat Duvăz, replicând astfel declaraţiei premierului Emil Boc, care a spus că PSD trebuie să decidă dacă mai face parte din coaliţia de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al PSD a apreciat că Emil Boc e deranjat de "nuanţe critice", dar că social democraţii fac aceste observaţii asumându-şi guvernarea, atât cu rezultatele bune, cât şi cu cele proaste: "Dar acesta nu este un motiv să să vorbim de solidaritate în a ascunde adevărul, să nu supunem dezbaterii publice ceea ce este de interes public, să nu încercăm să găsim soluţii, inclusiv prin consultarea societăţii".

Pe de altă parte, Duvăz a subliniat că este necesar un efort financiar "inteligent, dar foarte solid, pentru pornirea motoarelor" în agricultură. "Agricultura românească este în continuare lăsată aşa cum a lăsat-o vechea guvernare, dezinteresată total de agricultură, pentru care agricultura nu a însemnat decât nişte terenuri interesante în zona marilor oraşe pentru speculaţii imobiliare", a susţinut purtătorul de cuvânt al PSD, adăugând că 30% din pământul arabil al ţării nu este utilizat.

Primul-ministru Emil Boc a cerut PSD, sâmbătă, să se decidă dacă face parte în continuare din coaliţia aflată la guvernare sau a trecut de partea opoziţiei, deoarece "duplicitatea aceasta nu poate continua".

Premierul a făcut referire la faptul că social-democraţii s-au declarat în favoarea înfiinţării unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru a verifica modul în care au fost utilizate fondurile destinate acestui minister.

×
Subiecte în articol: observator