x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare

Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare

29 Oct 2020   •   10:09
Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare
Sursa foto: Sursă: Antena 3

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă.

"Este o soluţie mult aşteptată pentru că ne aflăm deja la a patra amânare a acestei decizii. Este vorba despre o decizie definitivă dată de Curtea de Apel Bucureşti. Este un apel făcut de către Bogdan Olteanu la decizia de şapte ani de închisoare dată de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Vorbim de un dosar instrumentat la DNA, în care Bogdan Olteanu erau acuzat că, în momentul în care a fost viceguvernator al BNR, ar fi primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la membrii Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în 2008 şi descoperite de procurori în 2016. Magistraţii vor emite aceasta sentinţă, o vor trimite către Poliţie. Poliţia va pune în executare acest mandat de detenție. Urmează să vedem dacă Bogdan Olteanu va merge el şi se va preda. O poate face la orice secţie de poliţie, dar nu înainte că instanţa să emită acest mandat de executare şi acesta să ajungă la poliţie", a spus jurnalista Ana Maria Bujor, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: bogdan olteanu