x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boldea a încercat să influenţeze o persoană implicată în dosar, cu o zi înainte de a fugi din România. Deputatul, dat în urmărire internaţională

Boldea a încercat să influenţeze o persoană implicată în dosar, cu o zi înainte de a fugi din România. Deputatul, dat în urmărire internaţională

23 Mar 2012   •   06:30
Boldea a încercat să influenţeze o persoană implicată în dosar, cu o zi înainte de a fugi din România. Deputatul, dat în urmărire internaţională

UPDATE 12:40 - Antena 3 a obtinut in exclusivitate o inregistrare care dovedeste ca deputatul Mihail Boldea a incercat sa influenteze persoanele implicate in dosar. Inregistrarea a fost facuta cu o zi inainte de fuga deputatului din Romania. Inregistrarea il prezinta pe Boldea discutand cu Bogdan Lazar, acuzat de trafic de persoane.

Deputatul Mihail Boldea, pe numele caruia s-a emis un mandat de arestare in lipsa, a fost dat vineri in urmarire internationala. Cererea a fost facuta de DIICOT. Daca este localizat, Mihail Boldea poate fi retinut.

Profilul lui Boldea a aparut si pe site-ul Politiei Romane la rubrica "Persoane Urmarite".

Procurorul general Codruta Kövesi a declarat ieri ca Mihail Boldea a plecat legal din tara si ca are informatii despre locul unde se afla in acest moment deputatul. Tatal si fratele deputatului sunt cercetati in libertate. Tot ieri, Kovesi a dispus verificari la DIICOT in legatura cu cercetarile efectuate in cazul deputatului Mihail Boldea.

Deputatul a parasit Romania la data de 17 martie, prin vama Giurgiu. A ajuns in Istanbul de unde s-a imbarcat intr-un avion a carui destinatie ramane, deocamdata, necunoscuta. Potrivit unor informatii neoficiale, in prezent s-ar afla in Sharm el-Sheikh, una dintre cele mai cunoscute statiuni din Egipt. Mihail Boldea facea parte din Grupul de prietenie cu Republica Araba Egipt, tara cu care Romania are acord de extradare.

Alte voci sustin ca Boldea ar putea fi in Kenya sau in Senegal, tari in care a petrecut mai multe concedii in ultimii ani.

In absenta lui Mihai Boldea, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala si impotriva fratelui mai mic si a tatalui deputatului, cercetati pentru complicitate.

×