x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borbely îl apără pe Frunda: 115 senatori au votat Legea ANI

Borbely îl apără pe Frunda: 115 senatori au votat Legea ANI

de Raluca Cret    |    09 Iul 2010   •   00:00

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, i-a luat apărarea vineri la Târgu-Mureş senatorului Gyorgy Frunda, acuzat de preşedintele Traian Băsescu de o poziţie împotriva intereselor României la reexaminarea actului normativ de modificare a Legii ANI.



"Subiectul ANI cred că, dacă este nevoie şi dacă colegii noştri din coaliţie vor, putem să îl discutăm în coaliţie, până acum nu am avut nici un fel de discuţie în cadrul coaliţiei referitoare la ANI. A fost o decizie a Curţii Constituţionale care trebuie respectată. Acum, se poate interpreta din punct de vedere juridic, până unde poţi merge în interpretarea deciziilor Curţii Constituţionale. Deocamdată, din câte ştiu eu, nu este vorba de domnul senator Frunda, ci de 115 senatori care au votat pentru această variantă a legii. Haideţi să nu extrapolăm şi să arătăm cu degetul la un senator. Nu îmi plac lucrurile acestea. Domnul Frunda a avut o atitudine pe care nu şi-a schimbat-o, a avut aceeaşi atitudine şi în 2006 la discuţia Legii ANI, a avut aceeaşi atitudine şi acum, nu şi-a schimbat punctul de vedere faţă de acum patru ani sau acum doi ani, sau acum un an. Senatul, cu două-trei abţineri, a votat nu varianta Frunda, ci varianta care a ieşit de la comisie", a declarat Borbely.

În ceea ce priveşte o posibilă ieşire de la guvernare a UDMR, Borbely este de părere că nici nu se pune discuţia despre aşa ceva. "În momentul de faţă UDMR a avut un punct de vedere diferit faţă de PDL atunci când am discutat diferit în prima fază tăierea pensiilor. Poziţia noastră a fost următoarea: pensiile sub 10 milioane de lei să nu fie tăiate şi să fie o impozitare progresivă. În urma discuţiilor am acceptat şi noi şi nu era vorba de a ieşi de la guvernare, deci în momentul respectiv noi nu am spus că vom ieşi de la guvernare dacă nu se acceptă punctul nostru de vedere, am acceptat în situaţia respectivă şi iată că din păcate sau din fericire noi am avut dreptate, conform hotărârii Curţii Constituţionale. Fiind disciplinaţi, am zis că nu trebuie să creăm o instabilitate în coaliţie şi am acceptat."
Ministrul Borbely s-a întâlnit cu sindicaliştii mureşeni, fiind condiţia pentru care sindicatele au renunţat la acţiuni de protest în faţa Palatului Culturii, acolo unde liderii maghiarilor s-au întâlnit la Consiliul Reprezentanţilor Unionali.

×
Subiecte în articol: observator