x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila: Cinci tone de peşte mort din cauza scăderii nivelului unei bălţi pe fondul caniculei

Brăila: Cinci tone de peşte mort din cauza scăderii nivelului unei bălţi pe fondul caniculei

de Agerpres    |    08 Aug 2012   •   12:58
Brăila: Cinci tone de peşte mort din cauza scăderii nivelului unei bălţi pe fondul caniculei

Aproximativ cinci tone de peste au murit, in ultimele trei zile, in ferma piscicola Gradistea din judetul Braila, din cauza scaderii nivelului unei balti si a lipsei de oxigen, situatie generata de temperaturile excesiv de ridicate inregistrate in ultima perioada.

Prefectul de Braila, Mihaela Marcu, a declarat miercuri ca reprezentantii Garzii de Mediu si cei ai Directiei Sanitar Veterinare monitorizeaza situatia la fata locului si urmaresc ca pestele mort colectat din balta sa fie dus si distrus la firma de neutralizare a deseurilor de origine animala, SC Cazacioc & Co SRL, cu care Primaria Gradistea are contract.

La nivelul Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, care a fost activat de Primaria Gradistea, s-a constituit o echipa formata din zece voluntari localnici, care participa la colectarea din apa a pestelui mort.

'Primaria Gradistea a solicitat ajutor, pentru ca nu dispune de barci pentru a interveni, apa fiind foarte scazuta, respectiv de 50 de centimetri, iar stratul de namol depasind 50 de centimetri. Astazi am emis Ordinul 327, pentru constituirea unui echipe mixte, care sa se deplaseze in teritoriu. Principala mea preocupare este ca DSVSA si Comitetul local pentru situatii de urgenta sa reuseasca sa se miste repede cu adunarea pestelui, ca sa nu se produca, Doamne fereste, din cauza caldurilor vreo epidemie', a declarat Marcu.

Comuna Gradistea se afla pe malul stang al raului Buzau, la 52 de kilometri distanta de municipiul Braila si la 32 de kilometri de Ramnicu Sarat.

×