x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşoveanul care a blocat şoseaua din Braşov a fost eliberat din arest

Braşoveanul care a blocat şoseaua din Braşov a fost eliberat din arest

25 Iul 2009   •   00:00

Ladislau Vankay, braşoveanul care a blocat în nenumărate rînduri intrarea pe şoseaua de ocolire a municipiului Braşov, arestat preventiv pentru zece zile de instanţa Judecătoriei Braşov, a fost pus în libertate de judecătorii de la Tribunalul Braşov.



Instanţa Tribunalului a judecat în regim de urgenţă, recursul intentat împotriva mandatului de arestare preventivă emis de Judecătorie. Decizia Tribunalului este definitivă. „Tribunalul Braşov a admis recursul împotriva sentinţei Judecătoriei, a desfiinţat respectiva sentinţă şi a dispus eliberarea clientului meu. Decizia Tribunalului este definitivă, Ladislau Vankay nemaiputând fi reţinut pentru aceleaşi acuzaţii“, a declarat Tiberiu Ţărmure, avocatul lui Ladislau Vankay, citat de Antena3.

Vankay, care a blocat de 22 de ori intrarea în municipul Braşov, a fost arestat preventiv pentru 10 zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. „Pe numele lui Ladislau Vankay s-a emis mandat de arestare preventivă pentru zece zile. Recursul se va judeca în maxim trei zile“, a declarat Carmen Degan, preşedintele Judecătoriei Braşov.

Avocatul braşoveanului, Tiberiu Ţărmure, spune, însă, că eliberarea mandatului de arestare s-a făcut prin coroborarea a două infracţiuni ceea ce reprezintă o încălcare a legii: „S-a făcut o schimbare a încadrării juridice şi s-a inventat o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri  care s-a coroborat cu infracţiunea de blocare a drumului public. Aceste două infracţiuni pot coexista doar în cazul în care ar fi blocat drumul în pielea goală sau ar fi înjurat. În ultima săptămână, Parchetul superior celui al Judecătoriei a preluat dosarele cu totul ilegal, toate plângerile trebuiau cercetate împreună“.

×
Subiecte în articol: observator