x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Britanicii, despre ţigani: "La închisoare ar duce-o mai bine decât în România. Afară cu aceste scursuri"

Britanicii, despre ţigani: "La închisoare ar duce-o mai bine decât în România. Afară cu aceste scursuri"

07 Iul 2010   •   00:00
Britanicii, despre ţigani: "La închisoare ar duce-o mai bine decât în România. Afară cu aceste scursuri"

Cerşetorii de origine română se află, din nou, pe prima pagină a publicaţiilor britanice. Jurnaliştii de la Daily Mail au publicat un articol despre o ţigancă care a fost condamnată pentru cruzime, după ce şi-a obligat cei şapte copii să cerşească. Comentariile britanicilor la adresa acestui caz, dar şi a românilor în general, sunt extrem de dure.

Speranţa Mihai, în vârstă de 33 de ani, a admis în faţa instanţei că şi-a obligat copiii să cerşească şi că nu le-a oferit şansa la educaţie. În plus, femeia de origine română a recunoscut că a completat cereri false de ajutor social pentru copii şi că a ocupat abuziv o locuinţă. Românca a locuit, alături de soţul ei şi cei şapte copii, într-o casă din localitatea Slough pe care a ocupat-o în mod fraudulos. Potrivit proprietarului, casa are acum nevoie de renovări întrucât românii au lăsat un real dezastru în urma lor.

Vecinii familiei de români au povestit despre modul în care cuplul îşi trata copiii, punându-i să cerşească şi netrimiţându-i la şcoală. Mai mult, se pare că familia de români nu îşi trimitea la cerşit numai propriii copii, dar şi pe fetiţa unor prieteni. Potrivit statisticilor publicate de Daily Mail, un "cerşetor profesionist" poate câştiga până la 300 de lire sterline pe zi. Se pare că familia Mihai a strâns zeci de mii de lire sterline în urma acestei activităţi.

Comentariile pe care cititorii Daily Mail le-au postat la finalul articolului sunt extrem de dure şi reflectă părerea britanicilor referitoare la situaţia românilor de etnie romă care ajung ilegal în Marea Britanie. "Autorităţile se aşteaptă ca noi să acceptăm aceste scursuri ale societăţii care nu dau doi bani pe propriii lor copii, cu atât mai puţin pe ai noştri", a scris un cititor Daily Mail.

Cititorii critică şi guvernul britanic pentru situaţia în care s-a ajuns şi cer măsuri urgente împotriva imigranţilor din Europa de Est, oferind totodată o mostră din percepţia pe care oamenii o au despre România. "La închisoare cu ei, oricum vor avea o viaţă mai bună decât în România acolo", scrie Derrick din Bristol. "Această ţară este de tot râsul pentru că permite unor astfel de oameni să vină aici, din Europa de Est, unde infracţionalitatea este un stil de viaţă", completează şi Jenny din Yorkshire.

Alan le transmite Conservatorilor să nu facă aceleaşi greşeli ca ceilalţi guvernanţi: "Ascultaţi ceea ce doreşte MAJORITATEA dintre noi: granţie securizate, criminali străini deportaţi, opriţi imigrarea în masă. Dacă nu ascultaţi aceste sfaturi, în patru ani un partid naţionalist va fi la putere, pentru că Anglia s-a săturat". "Ce se întâmplă cu ţara asta? Radare pentru şoferi, amenzi dacă îţi laşi pubela în afara casei, ameninţări dacă nu îi lăsăm pe ţigani să îşi facă locuinţe ilegale în pragul uşii noastre... Oh, da, luaţi-vă de oamenii decenţi şi lăsaţi-i în pace pe hoţii care ignoră legile noastre, ne agasează şi ne intimidează. Daţi-i afară. Nu înţelegeţi? NU ÎI VREM", a scris şi un cititor care s-a semnat "Coffin Dodger".

John, un englez care se află în Regiunea Kurdistan din Irak, este uimit de faptul că "un britanic plătitor de taxe va fi nevoit să aibă grijă de copiii mamei care este la închisoare". "Deportaţi toată familia în România şi economisiţi o avere", a spus el. "Această femeie este vârful unui aisberg uriaş. Românii sau ţiganii de pe continent vor face orice ilegal şi nu le pasă deloc", a concluzionat Bronco Lincoln.

Nu este prima oară când jurnaliştii britanici publică un asemenea articol referitor la cetăţenii români care trăiesc fraudulos în Marea Britanie. Ziariştii de la Daily Mail au mai scris şi despre cazul traficului de copii de la Ţăndărei, unde mai mulţi bărbaţi de etnie romă îşi vindeau copiii, minorii fiind cumpăraţi de reţele infracţionale care îi obligau să cerşească în Marea Britanie.

Antena3


×
Subiecte în articol: observator