x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator British Council sărbătoreşte Jubileul de Diamant alături de copii, la Bucureşti

British Council sărbătoreşte Jubileul de Diamant alături de copii, la Bucureşti

de Carmen Anghel    |    10 Iun 2012   •   14:25

British Council, organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale, sarbatoreste Jubileul de Diamant al Altetei Sale Regale Regina Elisabeta a II-a, in data de 11 iunie, in Parcul Izvor din Capitala, intre orele 15:00 – 17:00.
Evenimentul este dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani si urmareste celebrarea relatiilor romano-britanice si familiarizarea publicului roman, in special a copiilor si tinerilor, cu traditiile si cultura britanica.

Programul cuprinde experimente stiintifice interactive, inedite si distractive.
Atelierul de bune maniere practicate la curtile regale va incerca sa ii introduca pe copii in atmosfera specifica nobilimii britanice si le va arata participantilor cum sa devina un gentleman sau o adevarata lady, in clasicul stil britanic.

Concursurile de creatie vor pune la incercare indemanarea copiilor in a realiza palarii din hartie si le va oferi acestora ocazia de a-si exprima prin desen perceptia lor despre Jubileul de Diamant.

Copiii vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la jocuri de cricket dar si la un concurs de cunostinte generale despre Alteta Sa Regala Regina Elisabeta a II-a si de a testa aplicatiile de limba engleza realizate de British Council pentru tablete. In cadrul diverselor activitati, copiii vor primi premii.

Jubileul de Diamant marcheaza 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, manifestari ample fiind planificate in perioada 2-15 iunie in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in statele Commonwealth, precum si in tarile care s-au bucurat de o relatie diplomatica de traditie cu Regatul Unit.

×