x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti / 800 de maidanezi au fost adunaţi de pe străzile din Sectorul I

Bucureşti / 800 de maidanezi au fost adunaţi de pe străzile din Sectorul I

02 Iul 2009   •   00:00

Peste 800 de câini fără stăpân au fost ridicaţi de pe străzi de Poliţia Animalelor Sector 1 în primele şase luni de la deschiderea celui mai modern adăpost pentru câinii fără stăpân din Capitală. Conform Agerpres, Poliţia Animalelor Sector 1 a adunat de pe străzi în această perioadă 807 câini, dintre care 462 sunt încă adăpostiţi în centrul Odăi.



Odată ajunşi în adăpost, câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi şi li se montează microcipuri pentru identificare. Până în acest moment, au fost vaccinaţi 169 de câini, 170 au fost sterilizaţi iar la 398 li s-au montat microcipuri. Din motive medicale, câinii care nu au împlinit şase luni nu au putut fi sterilizaţi. De asemenea, 124 câini au fost revendicaţi de proprietari iar 107 au fost daţi spre adopţie.

Primăria Sectorului 1 a demarat în data de 11 aprilie o campanie de adopţie a câinilor fără stăpân care s-a desfăşurat în mai multe parcuri din sector de unde bucureştenii iubitori de animale şi-au putut alege un animal de companie. În urma celor şapte ediţii ale campaniei ''Adoptă un câine'', peste 100 de câini maidanezi au început o viaţă nouă alături de familiile adoptive. Animalele fără stăpân aduse în centru pot fi revendicate în termen de şapte zile de la data primirii lor. Bucureştenii din sectorul 1 pot solicita ridicarea câinilor fără stăpân la numărul de telefon 021.9540 - Telefonul Cetăţeanului.

În data de 15 ianuarie, Primăria Sectorului 1 a inaugurat cel mai modern adăpost pentru câinii fără stăpân din Capitală - Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară a câinilor fără stăpân din şoseaua Odăi nr. 3-5. În clădirea centrului dotat cu toate facilităţile pot fi adăpostiţi peste 500 de câini care sunt ridicaţi de pe străzi. Adăpostul cuprinde, pe lângă spaţiile individuale pentru câini, un cabinet veterinar modern şi o zonă de birouri.

×
Subiecte în articol: observator