x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Buget prea mic pentru nevoi mari

Bucuresti - Buget prea mic pentru nevoi mari

21 Ian 2005   •   00:00

Bugetul Capitalei a fost votat ieri de majoritatea consilierilor municipali, insa acesta nu acopera necesarul de investitii.


MONICA C. ANDREI

PRETENTII. Alesii locali si-au vazut interesul si au votat achizitionarea de telefoane mobile si abonamente
Suma de bani pe care o are la dispozitie Municipalitatea este aproape aceeasi cu cea de anul trecut, in valoare de 13.000 de miliarde de lei. "Bugetul Capitalei este unul nici mai bun, nici mai rau fata de anul trecut, insa nu este, cu siguranta, cel mai fericit buget de pana acum", a spus primarul general interimar, Razvan Murgeanu.

EFORT. Reducerea cu o treime a subventiei acordate de stat pentru consumul de energie termica si transportul in comun se reflecta in bugetul de anul acesta. La RADET se inregistreaza un deficit de 500 de miliarde de lei, in timp ce subventia prevazuta in bugetul local pentru transportul in comun este mai mica cu aproape doua sute de miliarde de lei fata de necesarul solicitat de RATB.

Subventia de 2.700 de miliarde de lei alocata RADET (fata de un necesar de 3.200 de miliarde de lei) acopera diferentele de tarif pana la jumatatea anului. Dupa aceasta data, Municipalitatea fie va apela la credite, fie va opera majorari de tarif pentru consumul de agent termic. Aceeasi situatie este valabila si pentru transportul in comun. Mai mult, bucurestenii incep sa plateasca, de anul acesta, creditele externe de finantare a proiectelor de dezvoltare locala. Prima transa, in valoare de trei milioane de euro (doua milioane de euro rata, iar un milion de euro dobanda), va trebui achitata in luna februarie a acestui an.

MOFT
In conditiile in care nu se gasesc bani suficienti pentru serviciile importante ale Capitalei, consilierii municipali si-au indeplinit ieri visul. Au aprobat un proiect de hotarare care prevede achizitionarea de telefoane mobile si abonamente din banii publici atat pentru ei, cat si pentru viceprimarii, secretarul general si primarul general al Bucurestiului. "Nu era o prioritate, dar a fost dorinta consilierilor. Va fi organizata o licitatie pentru a alege compania. Cert este ca nu se va plati decat abonamentul, convorbirile suplimentare vor fi achitate de ei", a spus Razvan Murgeanu. Consilierii au mai cerut masini de serviciu si birouri, insa deocamdata nu li s-a aprobat.
×
Subiecte în articol: observator