x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Mantale da lectii de deszapezire

Bucuresti - Mantale da lectii de deszapezire

02 Feb 2005   •   00:00

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a gasit motivul pentru care marea deszapezire nu s-a facut ca la carte.


MONICA C. ANDREI

VINOVATI. Ea a dat vina pe bucurestenii care n-au stiut cum sa reactioneze in momentul in care s-au trezit cu mormanele de zapada in fata blocului. "Vom trimite formulare catre fiecare asociatie de locatari si le vom explica. Lumea o sa afle despre faptul ca trebuie sa inlature zapada din parcarile private, din fata locuintelor si sa-si curete masinile. Am constatat ca multi nu cunosc aceasta masura obligatorie pe care o au fata de fenomenul de deszapezire", a spus Mioara Mantale.

SFATURI. Prefectul nu stie un lucru foarte simplu, fenomenul este arhicunoscut de bucuresteni, mai ales ca l-au testat in fiecare iarna pe pielea lor. Insa nu este pentru prima data cand firmele de salubrizare nu fac fata iernii, iar vina este data in final tot pe cetateni. De foarte multe ori acest lucru nu se intampla pentru ca locatarii nu au unde sa arunce zapada de pe trotuare. Mantale i-a sfatuit pe locuitorii Capitalei sa arunce omatul langa borduri, fara a se gandi ca acele spatii nu sunt suficiente.

INUTIL. Primarul general interimar, Razvan Murgeanu, a spus ca de fapt ideea trimiterii de formulare asociatiilor de locatari a apartinut unor primari de sector, care s-au plans ca bucurestenii, adica cei care i-au ales, n-au iesit la deszapezit. Era practic imposibil in unele situatii unde nici macar masinile de salubrizare nu si-au facut aparitia. Cert este un singur lucru, astazi administratorii vor primi prima lectie de deszapezire. Banii cheltuiti pentru tiparirea si impartirea formularelor, care puteau fi folositi pentru alte activitati utile, vor fi suportati de primariile de sector. In Capitala sunt aproximativ 180.000 de scari de bloc, mai exact 80.000 de adrese, la care se adauga si cele de la case.

AMENDA
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, ar putea primi amenzi in valoare de cateva zeci de milioane de lei pentru sarea aruncata in exces pe arterele din zona sa administrativa. Primarul interimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, a solicitat Ministerului Mediului o expertiza privind efectele clorurii de calciu asupra asfaltului, afirmand ca, in cazul in care exista efecte secundare, municipalitatea il va sanctiona pe Vanghelie: "Pe arterele din Sectorul 5 a fost aruncata sare in exces, ceea ce duce la degradarea asfaltului", a spus edilul-sef. "Ce, daca nu am dat cu solutii scumpe si proaste, inseamna ca nu am facut treaba? Sa-si vada de treaba lor. Noi am deszapezit strazile mai bine si cu bani mai putini. Iar asta se vede", a replicat Vanghelie. Deocamdata, doar ADP Sector 5 a primit o amenda de 25 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: observator