x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: PRM îşi dă mâna cu PSD la primărie

Bucureşti: PRM îşi dă mâna cu PSD la primărie

de Monica Andrei Capatos    |    27 Ian 2010   •   00:00
Bucureşti: PRM îşi dă mâna cu PSD la primărie
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Schema politică din Consiliul General al Capitalei va suferi unele schimbări. Dacă până ieri consilierii PRM au fost alături de cei ai PD-L şi PNG-CD formând o majoritate şi aprobând toate proiectele iniţiate în mare parte de Partidul Democrat Liberal, de astăzi se pare că vechile alianţe se rup.



Un protocol la nivelul Consiliului General al Capitalei, care să fie ulterior extins şi în ţară, acesta a fost subiectul discutat ieri de vicepreşedinţii PRM Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu cu liderul PSD Mircea Geoană. "Am vorbit de o alianţă a PRM cu PSD în Consiliul General. Aceasta se poate extinde la nivel de judeţe.

O colaborare mai intensă la nivel de Capitală va avea loc cât mai curând şi s-ar putea chiar să semnăm un protocol la nivelul organizaţiilor de Bucureşti între PSD şi PRM. Vom încerca să schimbăm majorităţile în foarte multe judeţe", a declarat Codrin Ştefănescu. Interesant este faptul că Victor Iovici (foto), viceprimarul Capitalei, membru PRM, nu ştia ieri nimic despre această decizie.

"Nu ştiu ce să vă spun. Biroul Permanent al partidului se întruneşte mâine (n.r. - astăzi) şi dacă se hotărăşte acest lucru eu mă supun. Pot să plec şi din funcţie, nu-i o problemă", ne-a declarat Iovici, cel care până acum a fost de partea celor din PD-L. Dacă se reface alianţa PSD-PRM la nivelul Capitalei şi mai punem la socoteală şi PNL, cele trei partide au împreună în Consiliul General 27 de voturi, spre deosebire de PD-L, cu 28. Pentru a avea majoritate, cei din PSD-PRM-PNL mai au nevoie de două voturi.

×
Subiecte în articol: observator