Luminile de Sărbători s-au aprins în tot Bucureştiul, urmăreşte webcam-urile Jurnalul
Moş Nicolae a venit cu daruri multe pentru bucureştenii de toate vârstele. Chiar în ajun de sărbătoare, Capitala a strălucit, peste două milioane de beculeţe fiind aprinse pe bulevardele principale. De data aceasta, primarul general, Sorin Oprescu i-a invitat pe cei mici, dar şi pe cei mari să intre în atmosfera de basm în Piaţa Roma, la statuia Lupoaicei, din Centrul Istoric. De aici au putut merge în Parcul Cişmigiu unde a fost deschis târgul de sărbători cu produse tradiţionale şi decoraţiuni, dar şi patinoarul.
Tot în Cişmigiu, dar puţin mai târziu, pe 17 decembrie, cei care vor să intre într-o atmosferă de poveste pot participa la o serie de spectacole pregătite special pentru aceste sărbători de iarnă. Pe scena amplasată lângă patinoar, vizitatorii pot urmări piese de teatru pentru copii, colinde, muzică folclorică şi concerte de muzică folk, pop şi rock. Şi asta nu e tot, întâlnirea cu personajele de basm va fi o reală plăcere pentru prichindei. Chioşcul central al parcului va fi transformat în "Casa lui Moş Crăciun", unde copiii sunt aşteptaţi cu surprize. Aici este reprodusă Ieslea Naşterii Domnului, realizată în mărime naturală, astfel încât bucureştenii să poată intra în atmosfera minunată a Naşterii Domnului. La intrarea în parc, copiii se pot bucura de o reproducere a Saniei lui Moş Crăciun, trasă de reni.
Chiar dacă nu a fost reabilitat la timp, Centrul Istoric poate fi un loc de atracţie în această perioadă, iubitorii de tradiţii pot degusta produse specifice sezonului sau pot cumpăra decoraţiuni şi suveniruri. Tot din 17 decembrie, vor avea loc, la intersecţia străzilor Lipscani cu Carada, concerte cu trupe cunoscute. Parcul Unirii va îmbrăca hainele de sarbatoare pe 17 şi le va ţine până pe 27 decembrie. Iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie un patinoar, dar şi un târg de sărbători asezonat cu o serie de programe artistice. De asemenea, în week-end-uri, pe bulevardul cu fântâni, cei mari se vor putea plimba cu trăsuri, iar cei mici cu poneii. Tot aici va fi şi Atelierul lui Moş Crăciun, unde artişti amatori costumaţi în zâne, spiriduşi şi alte personaje de poveste vor introduce publicul în atmosfera magică din Casa lui Moş Craciun.
Şi cum vinul fiert nu putea lipsi sub nici o formă, în preajma Crăciunului i-a fost organizat chiar şi un festival. Bucureştenii vor putea degusta vinuri de toate felurile şi pot cumpăra produse tradiţionale şi decoraţiuni. În corturi încălzite vor fi deschise două ateliere, unul de olărit şi unul de ţesut, iar copiii se pot plimba cu masinuţe electrice, sau pot asista, împreună cu părinţii lor, la parada fanfarelor, sau la concerte cu trupe cunoscute şi ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.
Luminile de Sărbători s-au aprins în tot Bucureştiul, urmăreşte webcam-urile Jurnalul