x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul în 2035. Vezi aici cum va arăta Capitala peste 23 de ani (VIDEO)

Bucureştiul în 2035. Vezi aici cum va arăta Capitala peste 23 de ani (VIDEO)

22 Feb 2012   •   12:55
Bucureştiul în 2035. Vezi aici cum va arăta Capitala peste 23 de ani (VIDEO)

Cum va arata Bucurestiul in 2035? Aceasta a fost tema dezbateriii care a avut loc astazi si la care au fost invitati atat oameni de afaceri, cat si reprezentanti ai investitorilor straini, arhitecti, specialisti in dezvoltare urbana. Evenimentul a fost organizat de Primaria Generala a Capitalei.

In 2035 vom avea porturi, autostrazi suspendate, linie de cale ferata in jurul Bucurestiului, iar Dambovita va fi o mica Sena. De asemenea, Capitala va avea o zona bussines, cu zgarie nori, iar muzeele sI centrele culturale vor avea un rol important in viata cotidiana a Capitalei. De altfel, tinerii au fost invitati sa participe la acest proiect de anvergura, cu opinii si sugestii care sa se regaseasca in viitorul Bucuresti.

Capitala va avea si o centura verde, care o va feri de praf, spun arhitectii. "Pe baza acestei viziuni si strategii, daca reusim sa stabilim corect, real, conditia europeana a Bucurestiului, vom putea fructifica la maxim premisele si atuurile pe care le are aces oras in perspectiva lui de dezvoltare. Cu totii ne dorim o dezvoltare urbana sustenabila, inteligenta, bine gandita pe termen lung, introducand o ordine substantiala, de continut in viata haotica a Bucurestiului. Capitala are nevoie de strategii si politici de dezvzoltare sanatoase, pe baza carora sa fie corectate dezechilibrele functionale existente si create premizele solide de dezvoltare', a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

La dezbaterea "Conceptul strategic Bucuresti 2035', organizata la initiativa primarului general Sorin Oprescu a participat sI premierul Mihai Razvan Ungureanu. "Suntem intotdeauna tentati sa ne aducem aminte de cum arata Bucurestiul acum 100 de ani. Eu cred ca acest oras are dreptul la un viitor foarte modern, pe baza acumularii de valoare care este aici. (...) S-a inteles foarte tarziu ca vechiul oras poate fi integrat intr-un oras nou', a afirmat Ungureanu.

×