x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetarii, cinci zile libere înainte de sărbători

Bugetarii, cinci zile libere înainte de sărbători

23 Noi 2016   •   08:55
Bugetarii, cinci zile libere înainte de sărbători
Sursa foto: puhhha/Getty Images/iStockphoto

Bugetarii se vor bucura de o minivacanţă de cinci zile săptămâna viitoare! Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre privind stabilirea zilei de 2 decembrie 2016 ca zi liberă, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Hotărârea a fost adoptată de Executiv în contextul în care zilele de 30 noiembrie (miercuri) - Sfântul Andrei şi 1 decembrie (joi) - Ziua Naţională a României sunt printre zilele libere de care beneficiază românii pentru sărbători publice sau religioase. Astfel, minivacanţa va începe miercuri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, şi va cuprinde Ziua Naţională şi cele două zile de week-end. Dacă bugetarii nu ar fi primit liber de la Guvern pe 2 decembrie, ar fi fost nevoiţi să se reîntoarcă la muncă pentru o singură zi. 

"S-a stabilit azi printr-o hotărâre ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală, (...) 30 noiembrie şi 1 decembrie, respectiv după Sfântul Andrei şi Ziua Naţională", a spus Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

El a precizat că această zi se recuperează pe 17 decembrie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 16 decembrie 2016.

×
Subiecte în articol: zi libera