x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulevardul Aviatorilor, şantier

Bulevardul Aviatorilor, şantier

de Monica Andrei Capatos    |    18 Mai 2010   •   00:00

Piatra cubică va fi îndepărtată şi se va asfalta, iar lucrările vor costa 20 de milioane de euro din banii publici



Gropile, hopurile şi denivelările atât de des întâlnite de şoferi pe Bulevardul Aviatorilor, mai exact între Piaţa Charles de Gaulle şi Podul Bordei, vor fi reparate, în sfârşit, de Adminis­traţia Străzilor.

De data asta nu va fi vorba doar despre nişte cârpeli făcute la suprafaţă. Lucrările au fost deja începute, chiar dacă cei de la Ministerul Culturii nu au dat încă avizul pentru înlocuirea pietrei cu­bice. Este vorba despre o infrastructură nouă atât pe partea carosabilă, cât şi pe cele două bretele deschise cir­culaţiei, de o parte şi de alta a bule­var­dului.

Până la 15 iulie se vor scoate pavelele, se va realiza excavaţia şi se vor turna mai multe straturi din fun­daţie. Piatra cubică va fi deocamdată de­po­zi­ta­tă la sediul Administraţiei Străzilor din Drumul Cooperativei. Firma care a intrat în posesia contractului este SC Tehnologica Radion, valoarea acestuia fiind de 78.174.115 lei, aproximativ 20 de mili­oa­ne de euro.

Pentru început, se va lucra pe jumătate din Bulevardul Aviatorilor, însă traficul se va desfăşura în ambele sensuri, fără să fie restricţionat complet, astfel: dinspre Piaţa Charles de Gaulle pe sensul de ieşire din Bu­cu­reşti se vor asigura două benzi pentru şoferi, iar dinspre Podul Bordei spre centrul Capitalei se va circula pe o singura bandă.

Momentan se lucrează doar la par­tea de infrastructură, întrucât se aşteaptă încă avizele de la Ministerul Culturii. În proporţie de 80%, materialele fo­lo­­s­­ite în infrastructura drumului sunt aceleaşi, indiferent de cum se va stabili că trebuie realizată şi su­pras­tructura - pavaj sau asfalt. Până acum, piatra cubică nu a putut fi în­locuită de autorităţi, pe motiv că zo­ne­le mai sus menţionate sunt consi­de­rate monument istoric, fără avizul Mi­nisterului Culturii neputându-se face nici o intervenţie în carosabil.

Pen­tru a urgenta lucrările, primarul ge­­neral, Sorin Oprescu, a avut o dis­cu­ţie pe acest subiect cu ministrul Cul­­turii, Kelem Hunor, o comisie ur­mând să dea un verdict în acest sens: pavaj sau asfalt. Comisia ar trebui să soluţioneze cât mai repede problema, pentru a nu întârzia lucră­rile. În vară, mai exact la 15.07.2010, vor în­cepe lucrările la tronsonul II, cu­prins între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei. Nici acesta nu va fi complet închis circulaţiei, ci se vor asigura câte două benzi pe sens.1

×
Subiecte în articol: observator