x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bunurile editurii Curtea Veche, furate de persoanele care au ocupat sediul instituţiei

Bunurile editurii Curtea Veche, furate de persoanele care au ocupat sediul instituţiei

de Mara Raducanu    |    29 Iul 2010   •   00:00

De aproape două săptămâni, Editura Curtea Veche este sechestrată. A fost acaparată şi pusă sub lacăt - fără să conteze că este, dincolo de toate, o instituţie culturală - de nişte băieţi "pe sprânceană" din lumea interlopă, care s-au trezit peste noapte proprietari şi care au sfidat fără jenă autorităţile. Ieri, ca să arate cât sunt de tari, "băieţii buni" care trăiesc şi acţionează după propria lor lege - deşi Secţia 2 - Poliţie este la 50 de metri de instituţie - au furat o parte din bunurile Editurii Curtea Veche.

Au strâns cu de la ei putere documentele, calculatoarele, manuscrisele, cărţile care aparţineau editurii, le-au împachetat, le-au suit în maşini şi le-au transportat într-un loc necunoscut. "Chiar în acest moment, documente importante, calculatoare, cărţi, manuscrise, dosare din arhivă sunt scoase în curte şi împachetate în cutii, fără ca la faţa locului să fi ajuns vreun reprezentant al editurii. Am fost informaţi că deja de la sediu a plecat o dubiţă, fără ca vreun poliţist să fi verificat conţinutul acesteia şi dacă avea sau nu acte legale pentru bunurile pe care le transporta. Credeam că am văzut totul, credeam că punctul culminant a fost atins, dar se pare că ne-am înşelat. Aceşti indivizi nu au respect pentru nimic - nici pentru lege, nici pentru cultură şi cu atât mai puţin pentru activitatea unei edituri şi pentru munca oamenilor ei", susţin reprezentanţii editurii.

Irene Arsene, directoarea Editurii Curtea Veche - purtată de pe 17 iulie, de când a început tot acest coşmar, de la o instituţie la alta, fără o rezolvare concretă din partea autorităţilor competente - a mers ieri la Secţia 2 Poliţie, unde a făcut plângere pentru furtul bunurilor din editură. După raportarea incidentului, transportul a fost oprit undeva pe Strada Barbu Delavrancea de un echipaj de Poliţie, iar şoferul a fost dus la secţie pentru audieri.

"Nu a fost decât o mică întârziere pentru ei. Momentan este audiat şoferul, după care i se va da drumul şi probabil că vor începe din nou transporturile fără să fie opriţi de nimeni", ne-a declarat Irene Arsene. Pe de altă parte, la Secţia 2 se lucrează intens.
"Lucrăm la acest caz, iar mâine sperăm să-l finalizăm şi să avem o soluţie clară", ne-a declarat comisarul de Poliţie Hamzu Nicolae Floria, adjunctul Secţiei 2. Aşteptăm cu interes, domnule comisar!

×
Subiecte în articol: observator