x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat în moarte cerebrală pentru tratarea victimelor de la incendiul din Capitală

Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat în moarte cerebrală pentru tratarea victimelor de la incendiul din Capitală

31 Oct 2015   •   18:03
Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat în moarte cerebrală pentru tratarea victimelor de la incendiul din Capitală

 Medicii de la Spitalul Judeţean Buzău şi o echipă venită de la Bucureşti au prelevat, sâmbătă, piele şi alte organe de la un buzoian în vârstă de 64 de ani aflat de două zile în moarte cerebrală, acestea urmând a fi folosite pentru tratarea arsurilor victimelor exploziei din Capitală.

'O echipă de medici din Bucureşti a venit sâmbătă la Buzău pentru a preleva pielea, dar şi alte organe sănătoase de la un bărbat de 64 de ani din Buzău, aflat de două zile în moarte cerebrală. Operaţia a derulat în bune condiţii, au fost prelevate piele, ficatul, rinichii, iar acestea au fost trimise la un spital din Bucureşti', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, dr. Adrian Zoican.

La operaţie au participat şi medicul Adrian Zoican şi medicul anestezist Victor Ioniţă, recent specializaţi în prelevarea de organe, pacientul de 64 de ani fiind primul de la care se prelevează organe la Spitalul Judeţean Buzău.

Sursa: AGERPRES

×