x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator C.T. Popescu: Acţiunile lui Băsescu sunt mai penibile ca cele ale MAI

C.T. Popescu: Acţiunile lui Băsescu sunt mai penibile ca cele ale MAI

03 Aug 2012   •   13:47
C.T. Popescu: Acţiunile lui Băsescu sunt mai penibile ca cele ale MAI

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a calificat drept penibile actiunile Ministerului de Interne, care a admis ca nu cunoaste numarul real al cetatenilor cu drept de vot, afirmand totusi ca si mai penibile au fost actiunile de boicotare a votului intreprinse de presedintele suspendat, Traian Basescu.

"Apare ca penibila aceasta actiune a MAI de a comunica o cifra a alegatorilor si apoi a nega tot. Dar nu este cu nimic mai penibila decat actiunea de boicotare a referendumului intreprinsa de Traian Basescu si PDL, dupa ce Basescu a asigurat ca doreste ca oamenii sa vina la vot. Basescu si-a cuplat acest boicot cu momentul in care a intrat in vigoare hotararea de cvorum a CCR, din cauza careia se desfasoara tot acest balamuc. La fel ca si in cazul lui Basescu, nu este vorba de ceva ilegal, ci de ceva penibil si imoral, in cazul acestei razgandiri a MAI", a declarat Popescu pentru Romania TV.

Editorialistul s-a referit si la amenintarile de azi ale lui Basescu la adresa chestorului din MAI care a atras atentia ca datele comunicate privind numarul de alegatori nu concorda cu realitatea.

"Pana la urma, decizia de ieri a Curtii Constitutionale a fost generata de un chestor, un chestor care i-a scris ministrului de Interne. Sigur, sa nu ne facem iluzii ca ministrul de Interne nu a stiut, (...) dar acest chestor, sef cu evidenta populatiei, i-a scris ministrului de Interne, dupa ce acelasi chestor daduse cifrele pe care ministrul si le-a asumat. Ieri (joi - n.r.) dimineata i-a scris ministrului de Interne ca cifrele nu sunt bune. Nu stiu daca e bine, domnule chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor - ma tem ca eu v-am facut chestor - nu stiu daca e bine, domnule chestor", a declarat azi Basescu, citat de Agerpres.

"Basescu nu a pierdut ocazia, are in sange amenintarea, sa-i trimita un semnal agresiv chestorului in cauza - Vezi ca eu te-am pus acolo", a comentat C.T. Popescu.

×
Subiecte în articol: ctp chestor mai