x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator C. T. Popescu: De ce nu ar avea voie şi Înalt Prefericitul Daniel să-şi facă un selfie cu Dumnezeu?

C. T. Popescu: De ce nu ar avea voie şi Înalt Prefericitul Daniel să-şi facă un selfie cu Dumnezeu?

07 Apr 2017   •   19:30
C. T. Popescu: De ce nu ar avea voie şi Înalt Prefericitul Daniel să-şi facă un selfie cu Dumnezeu?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre disputa din spaţiul public provocată de apariţia chipului Patriarhului Daniel pe clopotele pentru Catedrala Neamului: "A vrut şi patriarhul să-şi facă selfie cu Dumnezeu".

„Biserica, din când în când trebuie să se updateze şi ea la ce se întâmplă în actualitate. În actualitate, foarte des se întâmplă că se fac selfie. Toată lumea face selfie. De ce nu ar avea voie şi Înalt Prefericitul Daniel să-şi facă un selfie cu Dumnezeu? Dumnezeu nu se vede. În selfie poţi să-şi faci selfie cu Dumnezeu, că nu se vede. În selfie-ul acesta a rămas doar patriarhul. Şi-a făcut selfie în bronz de 26 de tone, de 500.000 de euro şi nici măcar turnat în România noastră ortodoxă. Puteau să-l toarne şi aici. E o firmă în România care toarnă clopote, nici măcar nu a primit un telefon să o ia în considerare. A decis Patriarhia: luăm din Austria. O fi bun, nu zic.

Ce este basorelieful patriarhului pe clopot? Cilindrul de metal considerat indestructibil pe care Ceauşescu l-a zidit la baza Casei Poporului se vede? Nu. Exact asta a făcut şi patriarhul. Catedrala e echivalentul Casei Poporului pentru Ceauşsescu. A vrut şi el să aibă Casa Poporului”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

×
Subiecte în articol: cristian tudor popescu