x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Calea Victoriei intră în reabilitare

Calea Victoriei intră în reabilitare

12 Feb 2014   •   19:14

Din 24 februarie, Primăria Municipiului Bucureşti demarează lucrările de reabilitare şi modernizare a Căii Victoriei, pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei. Termenul de finalizare al proiectului este august 2014, costul fiind de 8 700 000 lei. În perioada următoare, traficul rutier va fi restricţionat, circulaţia urmând a se desfăşura pe două benzi.

"Odată cu deschiderea bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei şi b-dul Lascar Catargiu, deoarece preia o parte importantă dintre maşinile care traversează oraşul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt: zona de promenadă a Centrului Bucureştiului. Lucrările de modernizare vor viza şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Spaţiul necesar acestor lucrări va fi obţinut prin renunţarea la o bandă şi jumătate din carosabil", a declarat Sorin Oprescu, edilul Capitalei.

Pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie, prin borduri înalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi.

În ceea ce priveşte traficul rutier, acesta se va desfăşura pe două benzi de circulaţie cu sens unic, creându-se, în preajma intersecţiilor, o a treia bandă de încadrare pentru virajul la stânga sau la dreapta.
Proiectul presupune şi modernizarea reţelei de iluminat public, refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban. (S.S)

×