x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM. Cam asta a fost. Amanarea legii insolventei personale, asteptate de toti datornicii Romaniei nu s-a mai transmis in direct. Se terminase cafeaua din primul termos al magistraturii.

CSM. Cam asta a fost. Amanarea legii insolventei personale, asteptate de toti datornicii Romaniei nu s-a mai transmis in direct. Se terminase cafeaua din primul termos al magistraturii.

de Dan Constantin    |    08 Dec 2015   •   12:00
CSM. Cam asta a fost. Amanarea legii insolventei personale, asteptate de toti datornicii Romaniei nu s-a mai transmis in direct.  Se terminase cafeaua din primul termos al magistraturii.
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Sedinta de plen a CSM la care participa si doamna Prună, nou instalata ca tehnocrat adus de la Bruxelles in postul de Ministru al Justitiei.
 
Transmisia sedintei a reusit sa ne arate care sunt de fapt punctele sensibile ale CSM la care nu trebuie sa aiba acces muritorii de doi lei din BRICS-ul romanesc.
 
Sedinta a inceput devreme , pe la 8.30, ora matinala la care deja doctorii au terminat raportul de garda si militarii prima alarma.
Draperia colorata a fost pusa pe ecran la prima paruiala a diminetii cand s-a lucrat la punctul 2 al ordinii de zi.A prezentat o doamna care incearca sa-si stabilizeze postul la directia de programe . A explicat cum e cu programul norvegian si a spus ca vine unul si mai greu, adica pe bani si deplasari cu malai mai mult.S-a bagat in vorba si Haineala, ceeace m-a facut sa cred ca incepe scandalul.Zis si facut!Preoteasa cu late negre a dat scurt o lovitura sub centura, ca procurorii in anchete de gradul trei.A acuzat ca membrii CSM care se baga pe programul respectiv ca supraveghetori pot fi acuzati de conflict de interese. Adica vine ANI, pormo DNA, Curtea Suprema, excludere din CSM si din magistratura, puscarie, pierzi pensia speciala. Catastrofa!Asa că.s-a tras repede oblonul transparentei. Paruiala a durat de la 9.13 pana la 9.40. A fost ceva. Cand s-a dat cureun, combatantii isi asezau care coafura, care perciunii si mustatile.Nu ne-a fost usor,tovarasi!.
 
 A venit apoi o judecatoare cu degete de pianista, proaspat pusa sefa la contenciosul CSM. Doamna Dinescu. Buuna in post. A adus linistea si multumirea doamnei ministru, impresionata de prezentare. Sefa conteciosului a descoperit ca tebuie baza de date. Evrika!
 
S-a bagat iar oblonul pe la 10.o8, banuim,.ca sa ne adoarma vigilenta si sa  dam pe alte posturi. Tocmai tara afla ca a fost depistat un punct de jihadisti la Craiova. Si noi urmarim transferuri si pensionari in CSM!
 
10.38 S-a mers agale. A iesit din sala dupa madam Haineala si prietena ei Alinuta Ghica.Tandemul! Am crezut dupa uniforma ca este de insotitoare la vagoanele de dormit de la cefereul rusesc- bluza bleu deschis ,usor smotocita si fusta neagra regulamentara.
 
Punctul 6 nu s-a discutat. Era ceva nasol, cereri de aparare a sistemului, depusa de Uniunea judecatorilor si multe instante.Vot la secret.
 
Mare discutie insa pentru un post de grefier cu studii medii la Tribunalul militar din Iasi. Nu se poare trece de la stare de pace la razboi fara acest grefier. Asa e motivarea. S-a respins.
 
 Pana pe la alt punct de mare interes- cum vor sa traga teapa magistratii care intra in concediu pentru examen si nu se prezinta la concurs- nimic notabil. La acest punct doamna ministru , cu minte de Bruxelles nu pricepea cum e cu teapa asta tipic romaneasca. A lamurit-o doamna de la Dunare- Livia Stanciu Rarinca. Statea langa doamna ministru si am observat un lucru esential. Cele doua erau repartizate la acelasi termos cu cafea. A baut intai doamna Pruna. Dupa un minut de respect, a luat termosul in mana si Dunarea.
 
 Cam asta a fost. Amanarea legii insolventei personale, asteptate de toti datornicii Romaniei nu s-a mai transmis in direct 
Se terminase cafeaua din primul termos al magistraturii.

×
Subiecte în articol: CSM sedinta csm