x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în casele unor cămătari din București și Ilfov. Prejudiciu de 1.175.000 de euro

Descinderi în casele unor cămătari din București și Ilfov. Prejudiciu de 1.175.000 de euro

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   23:45
Descinderi în casele unor cămătari din București și Ilfov. Prejudiciu de 1.175.000 de euro

Percheziții miercuri la casele unor cămătari din București și Ilfov. Anchetatorii au descoperit că mai mulți suspecți împrumutau sume mari de bani altor persoane, iar când nu mai plăteau, le luau casele. Prejudiciul ajunge la 1.175.000 de euro.

Polițiștii din București au pus în executare, miercuri, 11 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în București și Ilfov, într-un dosar penal pentru camătă, prejudiciul fiind de 1.175.000 de euro, informează Poliția Capitalei.

În perioada 2015 - 2023, mai multe persoane, fără a fi autorizate în acest sens, ar fi împrumutat sume mari de bani altor persoane, ca îndeletnicire și ar fi perceput dobândă, solicitând, totodată, garanții imobiliare.

De asemenea, camăta ar fi fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte de vânzare cumpărare pentru imobilele deținute de acestea, în Capitală și județele Ilfov și Călărași. Astfel, în momentul în care victimele au ajuns în imposibilitatea de a mai plăti dobânzile percepute, bănuiții ar fi trecut la executarea silită a acestora, intrând astfel în posesia imobilelor.

Suspecții urmează să fie audiați.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: camata perchezitii