x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie de informare - "Adoptă un copac!"

Campanie de informare - "Adoptă un copac!"

15 Aug 2008   •   00:00


O organizaţie nonguvernamentală dă startul campaniei educaţionale pentru împăduriri din cadrul proiectului "Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure" printr-un eveniment organizat, de sîmbătă pînă la sfîrşitul lunii august, în Parcul Herăstrău.



O organizaţie nonguvernamentală dă startul campaniei educaţionale pentru împăduriri din cadrul proiectului "Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure" printr-un eveniment organizat, de sîmbătă pînă la sfîrşitul lunii august, în Parcul Herăstrău. Campania educaţională, organizată de Asociaţia ViitorPlus, în parteneriat cu Primăria Capitalei, APT şi Cami Comexim, cuprinde acţiuni de informare prin flyere, broşuri, reviste despre dezvoltarea durabilă, discuţii cu voluntarii ViitorPlus, panouri speciale care prezintă problematica legată de păduri, teste grilă cu întrebări, acţiuni de colectare hîrtie şi acţiuni de strîngere de fonduri.

SCOP. Acţiunea se va desfăşura în perioada 16-30 august 2008, în incinta Parcului Herăstrău (intrarea de la Roata Mare şi Aviatorilor), avînd ca scop să-i informeze pe bucureşteni în legătură cu importanţa proiectelor de împădurire, cu posibilităţile de sprijinire şi implicare în astfel de proiecte şi să promoveze proiectul de împădurire "Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure". "Adoptă un copac" este cel mai mare proiect de împădurire realizat prin strîngere de fonduri de pînă acum din România. Prin intermediul său se vizează împădurirea a 39 de hectare de teren agricol degradat din Valea Furciturii (comuna Vîlcelele, judeţul Călăraşi) în toamna anului 2008. Pentru realizarea împăduririi sînt necesari 15.600 de arbori, în timp ce acţiunile necesare pentru realizarea acesteia sînt achiziţiile de puieţi (10 puieţi pentru fiecare copac adus la maturitate), completări, lucrări de îngrijire, proiectare şi management proiect pe durata a şase ani de administrare. Iniţiatorii proiectului au calculat că aducerea unui copac la maturitate costă circa 10 euro.

ETAPE. Prima etapă de împădurire s-a realizat la începutul anului, cînd au fost "daţi spre adopţie" copaci persoanelor şi firmelor interesate. Cu cei peste 1.600 de copaci adoptaţi în primăvară s-au împădurit 4 hectare de teren prin plantarea a 22.000 de puieţi. Pădurea va stoca în 50 de ani pînă la 16.000 de tone CO2. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: verde! copac