x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campionatele Mondiale de nataţie, de la Fukuoka, din Japonia, vor fi amânate până anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19

Campionatele Mondiale de nataţie, de la Fukuoka, din Japonia, vor fi amânate până anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19

25 Ian 2022   •   19:00
Campionatele Mondiale de nataţie, de la Fukuoka, din Japonia, vor fi amânate până anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19
Sursa foto: Sursă: Facebook / Sarah Thomas

Campionatele Mondiale de Natație organizate de Federația Internațională de Natație (FINA) la Fukuoka au fost amânate din nou, până în 2023, din cauza pandemiei COVID-19, a confirmat orașul japonez, citat de insidethegame.biz.

Campionatele Mondiale de natație erau inițial programate să aibă loc în 2021, dar au fost amânate pentru a evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2020, reprogramate la Tokyo.

Complicațiile provocate de varianta Omicron a COVID-19 au dus la o nouă amânare a evenimentului, care ar fi trebuit să aibă loc între 13 și 29 mai.

„Este cu adevărat dezamăgitor când ne gândim la înotătorii și fanii care au așteptat cu nerăbdare acest turneu", a declarat primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima.

„Ne vom reorienta atenția și ne vom pregăti pentru un alt an", a mai spus oficialul.

Președintele Federației Ruse de Natație, Vladimir Salnikov, membru al Biroului FINA, a declarat pentru agenția oficială de știri de stat din Rusia, TASS, că evenimentul va avea loc în 2023.

„Biroul FINA s-a reunit vineri și a votat pentru amânarea Campionatelor Mondiale pentru 2023, din cauza pandemiei și a altor probleme legate de organizarea sosirii și cazării participanților în condiții de pandemie", a declarat pentru TASS cvadruplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Potrivit swimchannel.net, se așteaptă acum ca evenimentul să aibă loc în orașul japonez în iulie 2023.

Ultimele ediție a mondialului de natație a avut loc la Gwangju, în Coreea de Sud, în 2019.

Ultima reprogramare va duce, se pare, la mutarea Campionatelor Mondiale de Natație din 2023 de la Doha, în ianuarie 2024.

În cazul în care mutarea va fi confirmată, evenimentul din capitala Qatarului ar fi prima ediție a evenimentului care va avea loc în același an cu Jocurile Olimpice de vară, Paris 2024 fiind programat între 26 iulie și 11 august.

FINA nu a confirmat oficial amânarea, dar surse de rang înalt au declarat pentru insidethegames că acestea au fost amânate.

Un anunț despre un eveniment alternativ care să ofere concurenților posibilitatea de a concura la un nivel înalt este așteptat în următoarele zile.

Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Japonia de la începutul noului an.

În prezent, țara înregistrează o medie de peste 40.000 de cazuri noi pe zi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Au fost înregistrate în total 2,18 milioane de cazuri, cu peste 18.500 de decese.

(sursa: Mediafax)

×