x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canicula trage camioanele pe dreapta. Vezi judeţele în care maşinile mai grele de 7,5 tone nu pot circula

Canicula trage camioanele pe dreapta. Vezi judeţele în care maşinile mai grele de 7,5 tone nu pot circula

22 Aug 2012   •   16:21
Canicula trage camioanele pe dreapta. Vezi judeţele în care maşinile mai grele de 7,5 tone nu pot circula

Circulatia vehiculelor cu o masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone va fi restrictionata pe drumurile nationale din judetele afectate de Cordul Portocaliu de caldura, emis de Administratia Nationala de Meteorologie.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, in perioada 24 - 26 august 2012 in intervalul orar 11.00 - 20.00.

Pot circula pe drumurile nationale, chiar daca depasesc masa maxima, transporturile de persoane si de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculele care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, de carburanti, cele pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate.

De asemenea, pot circula pe drumurile nationale respective vehiculele care depasesc masa maxima care transporta marfuri sub temperatura controlata, cele care efectueaza transporturi pentru tractari vehicule avariate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturile de apa imbuteliata si vehiculele care asigura transportul unor produse provenite din exploatari agricole.

Restrictia va fi aplicata pe toate drumurile nationale din judetele Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Cras Severin, Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila.

×