x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitala drogurilor din Banat, sub asediu

Capitala drogurilor din Banat, sub asediu

de Mircea Opris    |    07 Apr 2011   •   15:38
Capitala drogurilor din Banat, sub asediu

Joi dimineaţă, zeci de poliţişti şi jandarmi de la trupele speciale precum şi procurori ai DIICOT au descins simultan în 17 locaţii din oraşul Lugoj. Anchetatorii au percheziţionat ascunzători şi domicilii ale unor traficanţi şi consumatori de droguri de mare risc. Numai din Lugoj, poliţiştii aun ridicat 20 de persoane. Acestea au fost duse cu autobuzul la audieri, la Timişoara. Printre cei reţinuţi se numără agentul Nicoleta Rain de la Poliţia de Frontieră Timiş, care este consumatoare dar şi vânzătoare de heroină. Aceasta lucra la sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa. Potrivit anchetatorilor, în Lugoj a fost organizată o amplă reţea de trafic şi consum de heroină. Membrii acesteia se aprovizionau cu droguri din Bucureşti, pe care mai apoi le aduceau la Lugoj. Traficanţii erau monitorizaţi de oamenii legii încă de acum 2 ani, iar din toamna lui 2010, poliţiştii au intensificat urmărirea membrilor reţelei. Pentru a face rost de bani pentru cumpărarea heroinei, unii dintre membri filierei obişnuiau să meargă în Germania unde dădeau spargeri, furau şi vindeau mai apoi lucrurile de valoare.

Potrivit BCCO Timişoara, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că membrii grupului au reuşit, în perioada 2009- 2011, să procure peste 20 de kilograme de heroină din Turcia, pe care au distribuit-o dealerilor şi consumatorilor din Bucureşti, Timişoara şi Lugoj.

Lugojul este supranumit şi “orasul heroinei”, dat fiind faptul că de ani buni acesta reprezintă o un important punct nodal pentru pieţele de desfacere pentru drogurile de mare risc din România dar şi către vestul Europei. De-a lungul timpului aici au fost făcute mai multe capturi impresionante de cocaină şi heroină şi au fost arestaţi mai multi capi ai filierelor de traficanţi, printre care chiar şi tineri lideri politici din oraş.

O astfel de acţiune a avut loc în octombrie 2002, când Lobonea Lucian Adrian, 30 de ani, vicepreşedintele organizaţiei Lugoj a PSD şi Balaci Bogdan, membru al aceleiaşi organizaţii, au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni antidrog cu numele de cod "Floare de colţ".

×