x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captivi in Irak: Ziua 48

Captivi in Irak: Ziua 48

13 Mai 2005   •   00:00

Trei ziaristi romani, Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, impreuna cu translatorul lor, irakiano-americanul Mohamad Munaf, sunt tinuti ostatici in Irak de 48 de zile. Premierul Tariceanu da asigurari ca ostaticii sunt in viata si continua negocierile pentru eliberarea lor.

  • de ANCA ALDEA
  • OBSERVATOR
  • O echipa Al-Jazeera se afla in Romania

    EXPERIENTA. De la Al-Jazeera, la Bucuresti
    Au trecut 48 de zile de cand cei trei jurnalisti romani Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian si insotitorul lor, Muhamad Munaf, au disparut in Irak.

    In timp ce autoritatile au intrerupt, la 27 aprilie, orice comunicare cu privire la soarta celor patru, Al-Jazeera a trimis, in Romania, doi oameni pentru a realiza un reportaj cu familiile rapitilor.

    VIZITA. Un reporter si un cameraman, corespondenti ai televiziunii qatariote Al-Jazeera in zona balcanica, au ajuns in Romania miercuri, ne-a declarat Fariz Allaqtta, presedintele Ligii Islamice si Culturale din Romania. Ei vor realiza un reportaj cu familiile celor patru disparuti in Irak. Materialul de presa va fi transmis din Romania in Qatar si difuzat pe postul Al-Jazeera "in cel mai scurt timp cu putinta". Pana acum, a adaugat Allaqtta, reporterul Samir Hasan a facut o scurta vizita la postul de televiziune Prima TV, unde lucreaza Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci, si a luat legatura, telefonic, cu doua dintre familiile jurnalistilor. "Avem un program incarcat. Plecam la 6:30 dimineata si ne intoarcem la 11:00 noaptea", ne-a spus Allaqtta.

    APELURI. Intre timp, Platforma Europeana a Autoritatilor de Reglementare in Audiovizual (EPRA) a adoptat, ieri, la Sarajevo, la initiativa membrilor CNA Cristina Trepcea si Gabriela Stoica, un apel pentru "eliberarea urgenta si neconditionata" a jurnalistilor romani si a ostaticilor francezi.

    ZIARISTII SUNT IN VIATA
    "Informatiile pe care le detinem pana acum sunt ca jurnalistii sunt in viata, dar momentul in care vor fi eliberati nu este cunoscut deocamdata", a afirmat ieri la Sofia premierul Tariceanu. "Negociem pe diferite canale pentru a obtine eliberarea lor. Am bune sperante ca aceasta se va intampla, pentru ca lucram foarte intens la acest caz", a mai spus premierul. Jurnalistii Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian "sunt in viata, dar nu putem face alte comentarii pentru a nu interfera cu procesul de negociere", a precizat Calin Popescu Tariceanu, prezent la Sofia pentru a lua parte la lucrarile Congresului Internationalei Liberale. Termenul-limita acordat de rapitori pentru ca Romania sa-si retraga trupele din Irak in schimbul eliberarii ziaristilor a expirat la 27 aprilie.

    ×
    Subiecte în articol: observator