x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carciumarul Rambo - Presedintele AFAN este cercetat in stare de libertate

Carciumarul Rambo - Presedintele AFAN este cercetat in stare de libertate

de Radu Crivat    |    27 Iun 2006   •   00:00
Carciumarul Rambo - Presedintele AFAN este cercetat in stare de libertate

Justitia romana, aflata in plina reforma, merge ca o moara stricata. In timp ce acuzatii de infractiuni economice sunt tinuti cu lunile prin beciurile Politiei in asteptarea unui verdict, barbatul care a impuscat in cap, fara mila, cu o arma de vanatoare, un tanar care avusese "tupeul" sa se scalde in lacul concesionat de el se plimba prin mijlocul oamenilor.

Dupa sase ore de audieri, procurorii damboviteni au decis ieri-dimineata ca presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Neamatori (AFAN) din Romania, Alexandru Radulescu, acuzat ca a impuscat in cap un tanar, va fi cercetat in libertate, pentru tentativa de omor calificat.

JUSTIFICARE. Procurorul criminalist Nicolae Badescu, care investigheaza cazul, a declarat ieri ca decizia cercetarii acestuia in stare de libertate a avut la baza declaratia invinuitului, care a sustinut ca arma s-a descarcat accidental, desi declaratiile martorilor sunt contradictorii. Procurorul a precizat ca va fi facuta o expertiza pentru a se constata daca arma s-a descarcat sau nu accidental. Deoarece are domiciliul in Bucuresti, presedintele AFAN, Alexandru Radulescu, nu are voie sa paraseasca timp de 30 de zile localitatea.

TUPEU DE COWBOY. Potrivit IJP Dambovita, incidentul a avut loc in urma cu doua zile, dupa ce un grup de cinci tineri a mers sa se scalde in Lacul Vacaresti, situat in apropierea municipiului Targoviste. Martorii spun ca fiul presedintelui AFAN, Bogdan Caba, de altfel un tanar foarte recalcitrant, a venit pe malul lacului si le-a cerut celor care se scaldau sa plece, pentru ca lacul este proprietatea tatalui sau. In timp ce acestia se pregateau sa iasa din apa, pe malul lacului a aparut Alexandru Radulescu. Acesta a avut un schimb de replici cu tinerii, care se urcasera in masina pentru a parasi locul, si fara sa stea prea mult pe ganduri l-a impuscat in cap pe Constantin Radulescu, un tanar de 29 de ani, in timp ce acesta se afla la volan, sub ochii sotiei sale, pasagera pe locul din dreapta, si cei ai celor trei prieteni care ocupau bancheta din spate a masinii. "Am fost testat si am avut o alcoolemie de 0,28 la mie. Daca se va afla ca am gresit, voi plati, iar daca nu se va afla... Mai mult nu am ce sa spun", ne-a declarat ieri presedintele AFAN, Alex Radulescu, alias Carciumarul, el fiind proprietarul unui local de notorietate printre fotbalisti. Conform declaratiilor procurorului criminalist care se ocupa de caz, lacul unde a avut loc incidentul nu era imprejmuit si nici nu exista indicator de avertizare "scaldatul interzis" sau care sa arate ca locul respectiv este proprietate privata. Mai mult, Radulescu are concesionate doar 91 de hectare de luciu de apa, pentru perioada 2005-2015, nu si terenul care imprejmuieste lacul. Potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane", terenul pe care s-a petrecut incidentul este domeniu public gestionat de aceasta institutie.

A VRUT SA-L SPERIE. In cadrul anchetei, presedintele AFAN a sustinut ca a fost anuntat de paznici ca pe lacul 2 din Vacaresti, pe care il avea in concesiune, este o persoana care refuza sa iasa din apa. Ajuns la lac, presedintele AFAN l-a somat pe tanarul de 29 de ani sa iasa din apa, "pentru ca altfel il impusca", dar sustine ca nu dorea decat sa il sperie. Acuzatul recunoaste ca a tras doua focuri de arma in aer, s-a indreptat spre masina cu care cei veniti la scaldat se pregateau sa plece si a vrut, pentru a-i intimida, sa sparga un geam lateral cu teava pustii, moment in care arma s-a declansat spontan. Arma in cauza este o pusca de vanatoare Magnum Express 870 Remington, de calibru 12 mm cu alice, pe care Radulescu o detinea legal. Daca va fi gasit vinovat, faptasul risca intre 7 si 15 ani de inchisoare.

CREIER CU ALICE
Constantin Radulescu a fost internat in stare foarte grava la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a fost supus unei interventii chirurgicale complexe, ce a durat mai bine de cinci ore. Barbatul se afla in continuare, in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva, intubat. El are in creier cel putin o suta de alice. Medicii au incercat sa scoata o parte din alice, dar multe vor ramane acolo. Victima este de patru ani vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat Dambovita. Constantin Radulescu este absolvent al Facultatii de Teologie. Presedintele PD Dambovita l-a descris ca fiind un om foarte serios, linistit si disciplinat.
×
Subiecte în articol: observator preşedintele afan