x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caritas România a premiat cei mai activi seniori

Caritas România a premiat cei mai activi seniori

de Diana Scarlat    |    01 Oct 2012   •   23:27
Caritas România a premiat cei mai activi seniori

Nouă dintre cei mai activi pensionari, cu vârste de peste 65 de ani, din România au fost premiaţi, în faţa unui public numeros, pentru acţivităţile lor în folosul comunităţii şi, mai ales, pentru că au înţeles că viaţa activă nu se opreşte odată cu pensionarea.

Evenimentul s-a desfăşurat la teatrul Metropolis, din Bucureşti, cu participarea unor nume sonore ale scenei româneşti, precum Radu Beligan, Ion Besoiu, Margareta Pâslaru şi Iolanda Balaş Sotter. Au participat, de asemenea, membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi reprezentanţi ai ministerelor şi ai societăţii civile.

Unul dintre momentele cele mai fascinante a fost spectacolul de balet al unui grup de copii instruiţi de o fostă balerină, în vârstă de 73 de ani, în cadrul proiectului SOS Satele Copiilor.

Scopul acestui eveniment organizat de Caritas România şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România este acela de a le oferi tuturor celor ajunşi la vârsta pensionării exemplele celor mai activi seniori care încă se implică în viaţa comunităţii, participă la competiţii sportive sau culturale sau care s-au hotărât să utilizeze calculatorul în cele mai creative moduri. Nominalizările lor au fost făcute în cadrul unui proiect realizat de Caritas România, cu ocazia Anului European al Imbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.

×