„Întinsă pe o suprafață de peste 9 hectare teren BIO, noua fermă beneficiază de cele mai moderne tehnologii și echipamente în domeniul creșterii păsărilor în sistem ecologic.”, se arată într-un comunicat dat publicității de către Grupul Carmistin.
„Comercializate sub brandul La Provincia, ouăle BIO livrate din fermele Carmistin provin de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiind hrănite exclusiv cu furaje din agricultură ecologică, după modelul implementat de companie în anul 2023, odată cu operarea, în comuna Leleasca (Olt), a unei prime astfel de ferme ecologice sută la sută.”, mai precizează comunicatul.
„Prin deschiderea celei de-a doua ferme, răspundem, pe de o parte, cererii tot mai crescute din piață pentru un astfel de produs premium și, pe de altă parte, continuăm implementarea strategiei de a ne extinde capacitățile de producție pe segmentul produselor organice sută la sută, în acord cu principiile dezvoltării durabile în industria alimentară.”, afirmă Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company.
„Beneficiile ouălor BIO La Provincia:
• produse în România, în fermele Carmistin de la Leleasca (Olt) și Viișoara (Teleorman);
• provenite de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiecare pasăre având alocată o suprafață de minim 4 mp pășune;
• provenite de la păsări crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică;
• sortate și ambalate manual, pentru control sporit și calitate superioară;
• livrate în ambalaje inovatoare și într-o varietate de dimensiuni și forme, respectiv cofraje de 6 ouă (L/XL) și 10 ouă (M/L), respectiv de 12 ouă (M/L) și 20 ouă (mărimea S).”, se mai arată în comunicat.
Carmistin The Food Company se află între primii producători de alimente din România și se clasează pe primul loc în ierarhia producătorilor de carne la nivel național.
Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor dar și în producţia de cereale. Grupul Carmistin are în prezent circa. 4.400 angajați. Pentru noile ferme pe care le deschide, recrutarea de personal se face cu precădere din mediul rural, acolo unde rata șomajului atinge cele mai ridicate cote.