x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carne tocata de CAL, etichetata drept vita, descoperita intr-un magazin din Bucuresti

Carne tocata de CAL, etichetata drept vita, descoperita intr-un magazin din Bucuresti

14 Mar 2013   •   18:22
Carne tocata de CAL, etichetata drept vita, descoperita intr-un magazin din Bucuresti

Presedintele interimar al ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a anuntat joi ca un lot de 200 de kilograme de carne de mici a fost retinut de la o unitate comerciala din Bucuresti, dupa ce a fost emisa o alerta alimentara privind etichetarea acesteia ca fiind de vita, desi era carne de cal.

 
"Este vorba despre o suspiciune de frauda, de substituire de specie - carne de vita cu carne de cal, am declansat ancheta, colegii nostri au sechestrat lotul incriminat, aproximativ 200 de kilograme de carne tocata. Sunt plecati colegii in teritoriu la unitatea care a livrat si a procesat carnea incriminata", a spus Vladimir Manastireanu, precizand doar ca este vorba despre "un magazin din Bucuresti", refuzand sa ofere alte detalii despre locul de unde a fost confiscata pasta de mici.
 
De asemenea, presedintele interimar al ANSVSA a spus ca alerta a fost lansata in cursul zilei de joi, prin sistemul rapid de alerta, ca urmare a unui control efectuat, in urma cu aproximativ o saptamana, de inspectorii sanitar-veterinari. 
 
Vladimir Manastireanu a spus ca rezultatele anchetei privind prezenta carnii de cal in micii confiscati din Bucuresti vor fi gata peste inca o saptamana. 

×