x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carosabil umed în toată țara și aglomerație la intrările în marile orașe

Carosabil umed în toată țara și aglomerație la intrările în marile orașe

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2023   •   07:23
Carosabil umed în toată țara și aglomerație la intrările în marile orașe

Marți dimineață carosabilul este umed în toată țara și s-a făcut aglomerație la intrările în marile orașe, avertizează autoritățile.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, marți dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice.
Totuși, ploaia poate să le pună probleme șoferilor, avertizează autoritățile.

„Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații locale sub formă de ploaie ușoară. La nivelul țării se circulă în general în aceleași condiții de ploaie măruntă pe alocuri, carosabilul fiind umed, iar valorile de trafic în creștere la intrările în marile orașe”, anunță Infotrafic.

Circulația rutieră rămâne restricționată, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, pe DN 7CC - Centura Călimănești, în județul Vâlcea. Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul semafoarelor și semnalizat cu balize și indicatoare.

De asemenea, se menține restricția de circulație pe DN 67C (Transalpina), la kilometrul 105, în localitatea Tău Bistra din județul Alba. Traficul se desfășoară alternativ, pe un fir, tot ca urmare a căderilor de pietre de pe versanți, fiind restricționată banda de mers de lângă versant.

Totodată, circulația rutieră este restricționată pe DN 1, tronsonul kilometric 88 - 99, în localitatea Bănești, județul Prahova, pentru executarea lucrărilor de reabilitare la podul peste râul Doftana. Traficul se desfășoară alternativ pe sensul Brașov - Ploiești, respectiv banda 1 pentru urcare, iar banda 2 pentru coborâre, mai anunță Infotrafic.

Pe Autostrada A2 București-Constanța se realizează activități premergătoare de instituire a restricției de circulație în zona podurilor situate la kilometrul 103. Traficul va fi oprit pe ambele sensuri pe prima bandă și pe cea de urgență, cu deviere pe a doua bandă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carosabil umed aglomeratie