x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartel Alfa îi cere lui Traian Băsescu să nu promulge proiectul legii pensiilor

Cartel Alfa îi cere lui Traian Băsescu să nu promulge proiectul legii pensiilor

16 Sep 2010   •   00:00

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" susţine că sindicatele nu sunt de acord cu proiectul Legii pensiilor adoptat de Camera Deputaţilor şi vor cere preşedintelui să nu o promulge în această formă. În caz contar, notează Mediafax, sindicatele vor ataca legea în justiţie şi se vor adresa şi organismelor internaţionale.



Apostoiu a precizat că Guvernul adoptă legi "pe bandă rulantă, înţelegând că trebuie să o ia înainte sindicatelor" şi din această cauză protestele confederaţiilor sindicale sunt grăbite şi nu foarte bine organizate, dar ameninţă că vor ataca în justiţie Legea pensiilor dacă va fi promulgată în forma actuală. "Nu suntem de acord cu această formă a proiectului de lege şi cerem preşedintelui să nu o promulge, altfel o vom ataca în justiţie şi vom cere sprijin şi la Organizaţia Internaţională a Muncii şi la Confederaţia Europeană a Sindicatelor", a precizat Apostoiu, citat de Mediafax.

Potrivit liderului "Cartel Alfa", sunt foarte puţine şanse ca preşedintele să nu promulge legea. Sindicaliştii nu sunt de acord cu prevederea privind creşterea vârstei de pensionare şi nici cu modul de calcul al punctului de pensie, respectiv în funcţie de inflaţie.

Sindicaliştii au mai cerut ca femeile care cresc copii să poată beneficia de o reducere a vârstei de pensionare şi să nu fie penalizate în perioada de creştere a copilului.

Proiectul Legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite.

×
Subiecte în articol: observator