x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cartier de vile lăngă Zoo

Cartier de vile lăngă Zoo

de Monica Andrei Capatos    |    05 Dec 2007   •   00:00
Cartier de vile lăngă Zoo
Sursa foto: Gabi Boholt/

Pe terenul pe care se intinde Restaurantul Privighetorilor, lipit de Grădina Zoologică din Pădurea Băneasa, va fi construit un cartier de vile de lux.

TUN IMOBILIAR - Pădurea Băneasa, impărţită in mai multe zone de interese


Pe terenul pe care se intinde Restaurantul Privighetorilor, lipit de Grădina Zoologică din Pădurea Băneasa, va fi construit un cartier de vile de lux. Conducerea Parcului Zoo a fost sunată de investitori şi intrebată cănd vor fi mutate animalele, viitorii proprietari fiind interesaţi direct de acest lucru.

Â
Nimic nu este intămplător pe lumea asta, aşa cum nu este nici evadarea jaguarului din Grădina Zoologică, incident in jurul căruia Poliţia a demarat o anchetă. Intămplătoare nu sunt nici anunţurile făcute de diferiţi investitori cu privire la construirea unor cartiere de lux chiar in pădure. Cel mai proaspăt anunţ a fost făcut de proprietarii restaurantului Privighetorilor, situat lăngă Grădina Zoologică din Pădurea Băneasa. Terenul cu pricina a fost revendicat şi căştigat in instanţă, imediat proprietarii au văndut restaurantul şi părculeţul din zonă unor afacerişti din domeniul imobiliar. "M-a sunat o doamnă de la firma Cordia şi m-a intrebat cănd va fi mutată Grădina Zoologică pentru că pe spaţiul restaurantului Privighetorilor va fi ridicat un cartier de vile şi viitorii proprietari vor să ştie exact acest lucru. I-am spus că grădina nu va fi inchisă sub nici o formă. Apoi am trimis-o la Primăria Capitalei pentru a stabili clar zonele care delimitează Grădina de restaurant", ne-a spus Anca Oprea, directorul Grădinii Zoologice care pentru moment este inchisă pănă la finalizarea anchetei.

INTERESE. Mulţi vor ca Parcul Zoo să fie definitiv inchis şi in scurt timp mutat pentru ca terenul pe care se află să fie repede curăţat şi transformat evident in cartier rezidenţial. Desfiinţarea Restaurantului Privighetorilor şi a părculeţului din imediata apropiere nu face decăt să forţeze şi mai mult acest lucru. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că 20.000 de metri pătraţi din Grădina Zoologică au fost revendicaţi de familiile Gressian şi Filipoiu din totalul de 60.000. Comisia din cadrul Primăriei Capitalei care aplică Legea 10 a dat măsuri reparatorii proprietarilor, insă acestea au fost atacate in instanţă, acum existănd un proces pe rol. Un alt ansamblu rezidenţial, desenat tot in Pădurea Băneasa, este pe punctul de a fi demarat. Jurnalul Naţional a relatat cum un proiect imobiliar, culmea care se numeşte ironic "ZONA VERDE", intins pe o suprafaţă de 20 de hectare din Băneasa, aşteaptă avizele de mediu. Firma care a intocmit studiul fiind a Sulfinei Barbu şi a lui Silvian Ionescu.

monica.andrei@jurnalul.ro

Safari

Viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, ne-a declarat că are planuri mari cu Grădina Zoologică, sub nici o formă nu se pune problema desfiinţării, in ciuda atător interese imobiliare. "Am pus pe hărtie deja un proiect care se referă la incadrarea intregii Păduri Băneasa la capitolul zonă protejată a Capitalei. Vreau să reamenajez toată zona verde, in aceste zile voi discuta cu cei de la Romsilva pentru a pune la punct acest lucru", ne-a declarat Murgeanu. Unul dintre planurile municipalităţii este organizarea unui Safari in Pădurea Băneasa pe o suprafaţă de 150 de hectare. De asemenea, şi Adriean Videanu le-a promis bucureştenilor că atăt timp căt va fi primar general nu va permite desfiinţarea parcului Zoo.

×