x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa Armani, prădată de români! Hainele furate, din colecţia primăvară 2013, valorează aproape 2 milioane de euro (VIDEO)

Casa Armani, prădată de români! Hainele furate, din colecţia primăvară 2013, valorează aproape 2 milioane de euro (VIDEO)

de Veronica Micu    |    28 Ian 2013   •   11:28
Casa Armani, prădată de români! Hainele furate, din colecţia primăvară 2013, valorează aproape 2 milioane de euro (VIDEO)

La jumătatea lunii decembrie 2012, dintr-un depozit al lanţului comercial Armani, situat în oraşul Verona, din Italia, au fost sustrase 1.416 de articole de îmbrăcăminte, din colecţia primăvară 2013. Potrivit unui comunicat al DIICOT, valoarea estimată a prejudiciului a fost de aproape 2.000.000 de Euro.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO –  Serviciul Antidrog, efectuează cercetări faţă de un număr de 10 inculpaţi, urmare a destructurării unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunii de  furt  cu consecinţe deosebit de grave.

În fapt, se reţine că, în cursul lunii decembrie 2012, o parte a membrilor grupării, formată din cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Italiei, au sustras dintr-un depozit situat în oraşul Verona, aparţinând firmei ARMANI, 1400  articole de îmbrăcăminte, având preţul de vânzare cuprins între 1400 – 2000 Euro/bucată.

Membrii grupării au expediat bunurile sustrase în România, prin intermediul unor firme de curierat rapid, intenţionând sa le comercializeze în municipiul Bucureşti. 

În această modalitate, inculpaţii au produs un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de Euro.

Urmare a acţiunii simultane declanşate de către D.I.I.C.O.T. în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 95%", se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: hoti romani italia verona casa de moda armani