x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casă de schimb valutar din Braşov, prădată de un angajat

Casă de schimb valutar din Braşov, prădată de un angajat

06 Apr 2009   •   00:00

Alexandru Prunaru, un angajat al unei case de schimb valutar din centrul municipiului Braşov, a furat, în noaptea de duminică spre luni, toţi banii din seiful unităţii pentru care lucra, respectiv suma de 190.000 de lei. astăzi, bărbatul a fost prins de poliţie, informează Mediafax.

Potrivit poliţiştilor braşoveni, banii se aflau într-un seif încastrat, la sediul casei de schimb valutar. Alexandru Prunaru avea cheile de acces la seif, precum şi de la intrarea în sediul casei de schimb valutar, a declarat comisarul-şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost prins de poliţişti luni dimineaţă, suma de bani sustrasă fiind găsită într-o pungă de plastic, sub salteaua unui pat din locuinţa tânărului.
Poliţiştii au fost sesizaţi despre furtul banilor din seiful casei de schimb aflate în corpul clădirii Hotelului Aro Palace, luni, la ora 08.00, de către o altă angajată a casei de schimb, iar autorul furtului a fost prins în jurul orei 13.00, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

"O angajată a unei case de schimb valutar ne-a sesizat cu privire la faptul că s-a furat suma de 190.000 lei în valută şi în monedă românească. Imediat după sesizare, colegii de la secţia 1 Poliţie Braşov s-au deplasat la faţa locului şi la scurt timp de la sesizare au reuşit să-l identifice pe suspectul în acest caz. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, angajat al casei de schimb valutar", a declarat Naghi.

În urma cercetărilor s-a stabilit că Alexandru Prunaru a pătruns în casa de schimb valutar, unde lucra de doi ani, duminică, în jurul orelor 23.00, şi a sustras toate încasările din ziua respectivă. Poliţiştii au recuperat întreaga sumă de bani furată din seiful unităţii.
"Banii se aflau într-o pungă de plastic sub salteaua patului din locuinţa sa. Suspectul este în cercetări la Secţia 1 Poliţie Braşov şi va fi reţinut şi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat", a adăugat Naghi.
Conform sursei citate, tânărul braşovean, care nu are antecedente penale, le-a spus poliţiştilor că avea probleme financiare şi că voia să îşi reapre maşina cu banii furaţi.

Casa de schimb valutar de la Aro Palace a fost închisă după constatarea furtului, până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, însemnele şi sigla casei de schimb au fost înlăturare.

×
Subiecte în articol: observator schimb valutar