x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cascadorii ca-n filme! Hoţii care furau din TIR-uri aflate în mers, prinşi de DIICOT (VIDEO)

Cascadorii ca-n filme! Hoţii care furau din TIR-uri aflate în mers, prinşi de DIICOT (VIDEO)

12 Iun 2012   •   10:03
Cascadorii ca-n filme! Hoţii care furau din TIR-uri aflate în mers, prinşi de DIICOT (VIDEO)

In urma a 21 de perchezitii efectuate in Ilfov, Hunedoara, Alba si Bucuresti, procurorii DIICOT si politistii au retinut 12 persoane suspectate de comiterea mai multor infractiuni de talharie si furt din TIR-uri stationate sau aflate in mers. Hotii se legau cu hamuri si rupeau sigiliile autotrenurilor ca sa poata sustrage bunurile. Erau vizate, in special, transporturi de tigari, cafea sau bunuri electronice si electrocasnice. Prejudiciul se ridica la zeci de mii de euro.

Perchezitiile vizeaza destructurarea celei mai importante grupari infractionale organizate, din zona Urziceni - Afumati, specializata in furt de bunuri transportate in autocamioane, in timpul deplasarii pe rutele de transport rutier, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membrii familiei lui Santer Porumbita, de 37 de ani, din comuna Afumati, judetul Ilfov. De asemenea, un membru important al gruparii era Danut Ion, zis "Dan Jeg", fost membru al clanului Camatarilor, aflat in prezent in arest pentru executarea unei pedepse dispuse anterior.

Procurorii DIICOT - Structura Centrala fac 20 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Ilfov, Alba si Hunedoara, la imobile apartinand membrilor gruparii, fiind vizate 15 persoane. Acestea sunt acuzate ca, in perioada martie-mai, au furat, pe timp de noapte si prin efractie, diverse marfuri din camioane aflate in miscare, in timpul deplasarii acestora pe drumuri nationale, in special pe raza judetelor Valcea, Alba, Sibiu si Hunedoarsa.

"Este important de mentionat metoda inedita si riscanta prin care membrii gruparii savarseau faptele de sustragere si care le asigura reusita activitatii infractionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR-ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati", au precizat procurorii.

Unul dintre invinuiti, aflat in acest ultimul autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota, de unde taia sigiliile si forta usilor din spate ale camioanelor, furand bunurile transportate.

Marfurile furate, printre care aparate TV, tigari si cafea, erau preluate de alti membri ai gruparii aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitara. Acestea erau depozitate in doua locatii detinute de membrii gruparii si apoi comercializate in zona Pietei Obor din Sectorul 2 al Capitalei.

Membrii gruparii au cauzat in acest mod un prejudiciu total de peste 300.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost duse pentru audieri 20 de persoane.


×