x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casnicie de cosmar

Casnicie de cosmar

de Violeta Fotache    |    26 Feb 2007   •   00:00
Casnicie de cosmar

De doua ori a incercat Mariana Tranca sa puna capat mariajului cu chi-rurgul Razvan Tranca, si tot de atatea ori s-a raz-gandit. Chinul ei a ince-put la o luna si jumatate dupa nunta. Femeia a fost terorizata, amenintata, sechestrata si lovita.
Stai aici, nu te misti, ca mai vreau o data!", i-ar fi spus doctorul Andreei dupa ce ar fi violat-o o data. Ea spune ca ar fi simtit o mana pe soldul stang, care ar fi impins-o.

De doua ori a incercat Mariana Tranca sa puna capat mariajului cu chirurgul Razvan Tranca si tot de atatea ori s-a razgandit. Chinul ei a inceput la o luna si jumatate dupa nunta. Femeia a fost terorizata, amenintata, sechestrata si lovita. Din cauza "agresivitatii paratului", Mariana a cerut sa ii fie incredintati copiii in grija sa permanenta. Mariana si Razvan Tranca si-au impreunat vietile si visurile in toamna anului 1998. Dupa luna de miere insa, au inceput violentele conjugale. Femeia a fost maltratata de multe ori in cei aproape noua ani de casnicie ce s-au scurs pana in prezent, ne-au spus surse din anturajul familiei.

BATAIE. Prima cerere de divort a fost inaintata de Mariana Tranca in anul 2003, cand primul copil, o fetita, avea putin peste 1 an de viata, asa cum reiese din investigatiile noastre jurnalistice. Sotia solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului - parat - si totodata incredintarea minorei. In moti-vele de divort, femeia a vorbit despre traiul ei cu doctorul Razvan Tranca. "La o luna si jumatate dupa incheierea casatoriei am fost batuta foarte rau de sot", a spus reclamanta. "Existau momente de violenta fizica, tensiune psihica permanenta, injurii, amenintari." Nasterea primului copil nu a fost de natura sa schimbe in bine comportamentul sotului. Situatia s-a inrautatit, scandalurile fiind mai frecvente. "Din octombrie 2002, violentele s-au intensificat, de cele mai multe ori am fost lovita tinand copilul in brate… Exista riscul de lovire a copilului." Femeia spunea ca acest comportament anormal se declansa pe fondul consumului de bauturi alcoolice.

AMANTE. Un alt motiv pentru divort a fost infidelitatea barbatului. Din cererea de desfacere a casatoriei reiese ca doctorul avea numeroase escapade amoroase. El isi umilea sotia, dand-o afara din incapere pentru a-si suna "fostele sau actualele amante". Pe de alta parte, el avea pretentia ca sotia lui sa-i fie tot timpul la dispozitie. Femeia trebuia sa mearga la serviciu doar cand ii permitea el, lucru de natura sa-i faca acesteia o imagine negativa pe plan profesional. Din cauza "agresivitatii paratului", Mariana a cerut sa ii fie incredintata minora in grija sa permanenta. Ancheta sociala ceruta de Judecatoria Sectorului 2 nu a mai fost facuta, pentru ca reclamanta a renuntat la divort.

MEDIAFAX FOTO
SOTUL. Chirurgul isi "educa" nevasta cu pumnul

"EDUCATIE" CU PUMNUL. Violentele au continuat insa, in urma batailor, femeia ajungand la spital de mai multe ori. Totdeauna loviturile erau la fata, problemele fiind ba la ochi, ba la nas, ba la dinti. O data a fost nevoita sa stea sase saptamani cu maxilarul imobilizat. Sotia a fost maltratata chiar siatunci cand era insarcinata in luna a treia cu al doilea copil, un baietel.

A doua incercare de rupere a casniciei de cosmar a avut loc la inceputul lunii februarie a acestui an. "De cele mai multe ori sunt terorizata, amenintata, sechestrata si lovita in fata celor doi copii ai mei, care sunt afectati psihic de aceasta situatie." Din cererea de divort reiese ca doctorul se comporta urat chiar si atunci cand nu era baut: "Dar chiar si treaz fiind, nu ezita sa ma umileasca permanent, sa ma jigneasca, sa «ma educe» cu pumnul sau sa «faca exercitii» cu mine". Dupa declansarea scandalului generat de prabusirea tinerei Andreea Mocanu de la etajul sase, din casa chirurgului, Mariana Tranca si-a retras si al doilea divort, al carui termen era stabilit pentru 15 martie.

APARARE
Unul dintre avocatii apararii, Janet Sarbu, a declarat pentru Jurnalul National ca, de comun acord cu celalalt avocat, Alice Draghici, si-a sfatuit clientul, Ravan Tranca, dar si pe sotia acestuia, sa nu mai faca nici un fel de declaratii in presa. El sustine ca din cauza presiunii mediatice a fost dat mandatul de arestare de 15 zile, altfel, pe baza probelor existente, doctorul Tranca ar fi trebuit sa fie judecat in stare de libertate. Avocatul apararii mai spune ca declaratia clientului sau este una foarte elocventa, pe cand din partea Andreei exista trei declaratii ce "nu seamana una cu cealalta". El afirma ca nu poate spune in momentul de fata in ce constau aceste declaratii contradictorii, dar "poate saptamana viitoare, in momentul in care procurorul va propune ceva, si atunci vom ajunge la instanta si vom avea amanunte relevante". Avocatul doctorului precizeaza ca apararea si-a propus achitarea lui Razvan Tranca, pentru ca acesta "nu este vinovat nici pentru tentativa de omor, nici pentru viol". Janet Sarbu ne-a mai declarat ca doctorul a dat procurorilor o lista cu mai multe nume de persoane care cunosteau legatura amoroasa dintre el si tanara Andreea Mocanu, insa in momentul de fata nu cunoaste cate dintre aceste persoane au fost acceptate de Procuratura pentru audiere si nici daca a fost audiata vreuna din ele: "Sa demonstram ca ei aveau o legatura face parte din planul de aparare, dar sunt mai multe puncte ce vor fi puse in discutie. In momentul de fata nu va pot spune pe ce linie o sa mergem, pentru ca opinia publica are anumite pareri si nu vreau sa par nici pro, nici contra, vreau doar sa iasa adevarul la iveala". Reamintim ca vineri, iesind de la audieri, doctorul a spus: "Nu am aruncat-o eu!"‘.
  • Carmen Dragomir
  • ×
    Subiecte în articol: observator tranca