x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căşuneanu îşi vrea banii înapoi

Căşuneanu îşi vrea banii înapoi

de Violeta Fotache    |    25 Mar 2010   •   00:00

Audiat de procurorii anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu a spus presei la ieşire din sediul DNA că cei 200.000 de euro oferiţi senatorului Cătălin Voicu erau bani de împrumut şi că îi vrea înapoi.

Costel Căşuneanu a rugat presa să nu mai "denatureze" informaţiile provenite pe surse, precizând că suma oferită senatorului Voicu este de 200.000 de euro şi nu de 260.000, banii fiind daţi parlamentarului cu titlu de împrumut.  El a precizat că "în mod evident" îşi doreşte banii înapoi. Cătălin Voicu ar fi trebuit să-i restituie banii la sfârşitul lunii decembrie 2009, dar  acest lucru nu s-a mai întâmplat pe motiv că senatorul "a fost săltat de pe stradă", a afirmat afaceristul.

Răspunzănd întrebărilor jurnaliştilor, Costel Căşuneanu a precizat că a colaborat cu procurorii anticorupţie, onorând prompt citaţiile la DNA, dar că nu a purtat niciodată echipament de interceptare. În declaraţiile de la intrarea în sediul DNA, afaceristul a precizat că nu a luat niciodată legătura prin telefon cu preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, judecătorul Florin Costiniu. Totodată a catalogat ca incorecte scurgerile de informaţii confidenţiale către presă.


TRANSCRIPTURI GREŞITE PARŢIAL
Tot joi a fost audiat şi generalul SIE în rezervă Adrian Isac, în calitate de martor la una dintre discuţiile parlamentarului cu afaceristul Marius Locic, de la restaurantul Select din Capitală. El a declarat la ieşirea de la DNA că discuţiile au fost redate parţial greşit în transcripturile interceptărilor publicate. Surse judiciare au precizat că şi judecătorul Florin Costiniu ar fi fost citat pentru joi la DNA, dar soţia acestuia, judecătoarea Costiniu Viorica, a infirmat: "Din câte ştiu avocaţii soţului meu au participat la audierea lui Costel Căşuneanu. Dar deocamdată soţul meu nu a primit citaţie".

Reamintim că senatorul Cătălin Voicu, a cărui arestare a fost aprobată miercuri de Parlament, rămâne internat şi monitorizat la Spitalul Universitar de Urgenţă, pentru afecţiuni cardiovasculare, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Popescu. Vineri urmează să se facă o nouă evaluare a pacientului pentru a vedea dacă poate fi externat.

×