x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catedrala Patriarhală în zi de hram. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor fi scoase în procesiune

Catedrala Patriarhală în zi de hram. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor fi scoase în procesiune

de Luminita Ciobanu    |    20 Mai 2012   •   11:46
Catedrala Patriarhală în zi de hram. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor fi scoase în procesiune

Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena vor fi scoase in procesiune si asezate luni dimineata, de Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin sI Elena, in baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de catre credinciosi.

De la orele 9.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, pe un podium special amenajat in curtea Catedralei patriarhale, in fata baldachinului cu moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, mai ales ca este zi de hram, Sfintilor Imparati fiind patronii spirituali ai sfantului asezamant.

Dupa Sfanta Liturghie, de la orele 11.30, va avea loc premierea castigatorilor a trei concursuri nationale pentru copii si adulti organizate anul acesta de Patriarhia Romana: 'Alege Scoala!', concurs de creatie literara, artistica si multimedia, 'Copilul invata iubirea lui Hristos', concurs de miniproiecte de educatie social-filantropica si 'Icoana ortodoxa – lumina credintei', concurs pentru pictorii iconari din intreaga tara. De la orele 13.00, in Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, are loc vernisajul expozitiei 'Icoana ortodoxa-lumina credintei', ce cuprinde lucrarile realizate de participantii la concursul amintit.

×