Curtea de Apel Ploieşti a decis că turnul fără autorizație de construire legală. Astfel, Arhiepiscopia romano-catolică poate cere demolarea construcţiei.
"Dreptul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de a cere și obține protecția legală prin demolarea turnului Cathedral Plaza și readucerea terenului pe care a fost edificată această construcție la destinația inițială (de parc), a devenit o realitate juridică incontestabilă, prin rămânerea irevocabilă a sentinței civile nr. 2520/2012, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curții de Apel Ploiești, sentința civilă a fost confirmată ca irevocabilă, prin respingerea recursului exercitat împotriva acesteia", Arhidieceza Romană-Catolică de Bucureşti, într-un comunicat.
„Construirea fără autorizație valabilă, îndreptățește la demolare și corespunde unui interes public (...). Deasemeni, legiuitorul și-a mai propus să confere monumentelor istorice o zonă de protecție menită să asigure atât conservarea acestora, punerea lor în valoare, cât și protejarea victimelor oricărei agresiuni civile prin repararea integrală și în natură a prejudiciului produs", se arată în motivarea sentinței civile nr. 2520/28.06.2012, potrivit arcb.ro.
Decizia instanţei arată că se "dispune obligarea pîrîtului la luarea tuturor măsurilor administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei, în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif". În acest caz, pârâtul este Primăria Municipiului București.