x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazinoul din Constanța revine la viață: imagini în EXCLUSIVITATE!

Cazinoul din Constanța revine la viață: imagini în EXCLUSIVITATE!

02 Oct 2022   •   10:54
Cazinoul din Constanța revine la viață: imagini în EXCLUSIVITATE!
Sursa foto: Colaj Cazino Constanța

Lucrările de reabilitare la Cazinoul din Constanța, demarate în ianuarie 2020, sunt în plină desfășurare. Vă prezentăm imagini în exclusivitate cu cel mai impresionant monument al orașului, care ar trebui să fie redeschis publicului în 2024.

Turiști sau localnici deopotrivă, suntem vrăjiți de frumusețea Cazinoului constănțean. După ani întregi în care această bijuterie arhitecturală construită la iniţiativa regelui Carol I și inaugurat în 1910 a fost pur și simplu abandonată, în ianuarie 2020 au început lucrările de reabilitare.

Proiectul beneficiază de o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei din partea Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, echivalentul a 18 milioane de euro.

Cum arată astăzi simbolul Constanței?

“Pentru refacerea elementelor de structură: pereți, planșee, a fost necesară desfacerea pardoselilor existente: mozaicuri, marmură Rușchița (toate executate prin anii 1951 și în 1988) care nu aveau valoare istorică sau de arhitectură. De asemenea, lucrările de finisaje, componente artistice, pictura aferente elementelor de structură (pereți, plafoane) trebuie refăcute în integralitate”, a declarat pentru Ziua de Constanța ing. Petre Badea, directorul general al companiei Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor.

Pe pagina Cazino Constanța puteți urmări live o transmisiune nonstop a lucrărilor, de pe două camera amplasate în apropierea monumentului istoric.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Cazino Constanța

Sursa Video Cazino Constanța

×