x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul FNA - Maria Vlas a cerut sa fie condamnata

Cazul FNA - Maria Vlas a cerut sa fie condamnata

10 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Ioana Maria Vlas a cerut ieri, printre lacrimi, sa fie condamnata la pedeapsa maxima, 20 de ani de inchisoare, in dosarul Fondului National de Acumulare.
MIRUNA PASA

Ea a fost bulversata pana la lacrimi de faptul ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu nu a fost deferit justitiei nici in dosarul Fondului National de Investitii. Asa ca, dupa aproape un an de incarcerare, timp in care a cerut constant sa ramana in arest, Maria Vlas i-a spus judecatorului ca vrea sa fie direct condamnata la 20 de ani de inchisoare. "Daca tot am ramas singurul vinovat in aceste dosare, mai bine condamnati-ma de la inceput la 20 de ani, pentru ca, din pacate, mai mult nu se poate", a cerut plangand mama FNI. Nici judecatorul caruia i-a revenit dosarul FNA nu pare sa fie intr-o situatie foarte confortabila. "Cu tot sufletul va spun ca pe undeva as dori sa ma recuze cineva, pentru ca nu mai pot", a spus ieri unuia dintre avocatii apararii in timpul sedintei de judecata.

BLOCAJ. De mai bine de 10 luni, cazul este intepenit in primele faze ale judecatii, pentru ca la fiecare termen apar tot felul de cereri si exceptii sau avocatii apararii nu se prezinta.

Cea mai importanta cerere nesolutionata vine din partea pagubitilor FNI, care vor deblocarea conturilor in care sunt depozitate economiile lor de-o viata. Pana miercurea viitoare, juristul firmei Sov Invest va trebui sa aduca in instanta situatia exacta a conturilor firmei pentru ca judecatorul sa poata lua o hotarare cu privire la solicitarea repetata a pagubitilor.

×
Subiecte în articol: observator