x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul hocheistului Cosmin Marinescu: "Agresorul şi victima sunt colegi de clasă"

Cazul hocheistului Cosmin Marinescu: "Agresorul şi victima sunt colegi de clasă"

de Istvan Deak    |    15 Dec 2011   •   14:59
Cazul hocheistului Cosmin Marinescu: "Agresorul şi victima sunt colegi de clasă"

Antrenorul echipei nationale U-16 a Romaniei, Gereb Istvan, a declarat ca in cazul hocheistului Cosmin Marinescu agresat de colegii de echipa la Miercurea-Ciuc, lucrurile au fost mult exagerate. "Este regretabil ca s-a ajuns aici. Acest caz a capatat o tenta nationalista, ba chiar politica, subiectul fiind adus in stransa legatura cu ziua de 1 decembrie. Acesta nu este un caz singular. Pustanii de 15-16 ani obisnuiesc sa se joace lovindu-se cu prosoapele ude peste picioare. Dupa antrenament, am intrat cu restul staff-ului tehnic in vestiar si le-am trasat programul pentru urmatoarea perioada, apoi am plecat. Niciodata n-am stat dupa jucatori pana fac dus si se schimba. Ar trebui sa asteptam finalizarea anchetei si abia apoi sa impartim eventualele sanctiuni", a declarat Gereb Istvan

"Marinescu nu a fost tinta prosoapelor ude"
Mai multi jucatori din lotul national U-16, au povestit apropiatilor ca lucrurilor nu s-au petrecut in totalitate precum au fost prezentate in presa. "Baiatul meu mi-a spus ca se intampla des sa se bata in joaca cu prosoapele ude. In acea zi, ei au inceput bataia inca de la dusuri, apoi au ajuns in vestiar si, cand cineva a stins lumina, au inceput sa zboare prosoapele in dreapta si in stanga. El spune ca baiatul roman a fost atins de cateva prosoape, insa nu intentionat. Este regretabil ca, in urma unui asemenea eveniment, cariera a trei jucatori poate fi pusa in pericol", a povestit unul dintre parinti.

Agresorul si victima sunt colegi de clasa
Presedintele Federatiei Romane de Hochei, Tanczos Barna, a solicitat excluderea din lot a celor trei agresori: Antal Alfred, Gereb Istvan si Molnar Akos . "Nu trebuie sa ii acordam o conotatie etnica pentru ca este vorba despre niste copii de 15 ani. Ei nu gandesc ca adultii, nu realizeaza ce spun si ce fac, ei actioneaza la impulsul puternic de apartenenta la un grup. Eu de cand sunt la federatie nu am auzit niciodata despre probleme de nationalism la nici un lot. De altfel, Marinescu, singurul jucator de la Bucuresti ramas in lot, este coleg de clasa si amic cu Alfred, cel care practic a provocat intregul incident. Amandoi sunt colegi de clasa la o scoala romaneasca, la Liceul Octavian Goga din Miercurea Ciuc. A fost doar o cearta intre copii. Nu e exclus ca in spatele acestei actiuni sa se afle si faptul ca maine se joaca, la Miercurea Ciuc, partida Romania-Ungaria. Cu exceptia unui jucator de origine ucrainiana, nationala Romaniei este ,de fapt, o selectionata a judetului Harghita si asta deranjeaza", a declarat Tanczos Barna in presa maghiara.

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc hochei